Rubrika Regiony

Karviná chce prostituci trestat i zaznamenáváním a pokutováním klientů sexuálních pracovnic

Karviná zkouší další krok proti pouliční prostituci. Možné klienty tamních sexuálních pracovnic mají odradit kamery, které monitorují právě místa, kam se prostitutky se zákazníky často uchylují. Dostat sexuální služby z karvinské periferie se městu dlouhodobě nedaří – přestože v něm už 15 let platí vyhláška, která je zakazuje.
před 5 h hodinami|

Příjezd do Chebu komplikují práce na silnici. Do jednoho termínu se vměstnaly dvě stavby

Radnice v Chebu čelí stížnostem místních kvůli problémům v dopravě. Hned na dvou ze tří příjezdů do města zdrží řidiče stavební práce. Město se za problémy omluvilo s tím, že došlo ke kolizi termínů, ani jeden prý nebylo možné posunout. Na jedné silnici aktuálně silničáři mění povrch, na druhé se zase jezdí kyvadlově kvůli výkopovým pracím. Tvoří se tak dlouhé kolony.
před 6 h hodinami|

V Mělníku začíná třídenní technoparty. Lidé se obávají rušení nočního klidu

Do Mělníka přijíždějí stovky lidí na druhý ročník technoparty. Okolí tamního krematoria a hřbitova tak zaplaví hlasitá hudba, jenže právě toho se místní po loňských zkušenostech obávají, zejména pak hluku v nočních hodinách. Mělnická technoparty startuje v pátek večer a potrvá až do neděle.
před 6 h hodinami|

V Praze se draží sbírka mincí Václava Bruny, patří mezi nejvzácnější vůbec

Jednu z nejvzácnějších numismatických sbírek za posledních několik desetiletí až do neděle draží aukční síň Macho a Chlapovič v Praze. Svůj sběratelský příběh tím uzavírá český stomatolog žijící v Rakousku Václav Bruna. Mince mu pomohly v krušných dobách. V 80. letech emigroval s manželkou do Rakouska – a některé prodali, aby měli na živobytí. Předtím byl ve vězení, a to například za šíření Charty 77 a zakázaných tiskovin.
před 6 h hodinami|
On-line přenos

Krátce z regionů

  • Pátek 26. dubna 2024
  • 14:06

    Na zrekonstruované tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou budou mít cestující možnost přestoupit z tramvaje do vlaku a naopak. V prostoru bývalého nádraží v Proseči nad Nisou vznikl společný přejezd pro vlaky i tramvaje. Cestující se tramvají poprvé svezou 1. května, zatím se na trase zacvičují řidiči tramvají.

  • 13:51

    Policie chystá rozsáhlá opatření kvůli nedělnímu zápasu Sigmy a Sparty v Olomouci. Do města se chystá až 12 tisíc fanoušků. Policie zápas vyhodnotila jako velmi rizikový, bude tak dohlížet na příjezd fanoušků i jejich pohyb po Olomouci před i po utkání. Zapojí se policejní složky z celého kraje.

  • 13:15

    Frekventovaná silnice I/49 v Otrokovicích-Kvítkovicích na Zlínsku bude nejpozději v sobotu znovu plně průjezdná, uvedlo Ředitelství silnic a dálnic. Od začátku dubna stavbaři silnici opravovali ve směru od Zlína, průjezdný tam byl jeden ze dvou pruhů. V opačném směru zůstaly v provozu oba.

  • 12:46

    Vedení Prahy se nedohodlo se zástupci Hradu o možném umístění cyklu Slovanské epopeje Alfonse Muchy v Císařské konírně. Důvodem je, že Hrad nechal prostory opravit, využívá je a bylo by nutné je znovu přebudovat. Pokud by se ale na Hradě objevil vhodný volný prostor a byla dohoda, metropole by tam obrazy umístila, řekl náměstek primátora Jiří Pospíšil (TOP 09).

  • 11:08

    Provoz v České Lípě zkomplikuje od soboty uzavírka mostu v Děčínské ulici. Doprava pro nákladní auta a autobusy ve směru od Žandova a Děčína do centra České Lípy povede po provizorním mostě. Pro opačný směr a těžší nákladní vozy jsou vyznačené objízdné trasy. Uvádí město na webu.

  • 10:23

    Nejvyšší soud potvrdil Jiřímu Dvořákovi doživotní trest vězení za zastřelení zaměstnankyně na úřadu práce a násilné útoky na několik žen. Mstil se jim za domnělá příkoří. Soud dovolání odmítl.

  • 10:03

    Muž z Uherskohradišťska podle policie opakovaně nabízel na internetu falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce. Jejich prodejem si přišel na více než čtvrt milionu korun. Podvedených je do současné doby přes pět set. Policie třiadvacetiletého muže, který je ve vazbě, obvinila z podvodu, za který mu hrozí až pět let vězení.

Oprava kolejí zastaví na několik měsíců provoz tramvají v části centra Prahy

V části centra Prahy se na několik měsíců zastaví provoz tramvají. Kvůli rekonstrukci trati nepojedou tramvaje Havlíčkovou a Dlážděnou ulicí. Koleje jsou v tomto úseku ve velmi špatném stavu, naposledy je dopravní podnik opravoval před více než 20 lety. Výluka začne v pondělí 29. dubna a je naplánována do 28. června. Tramvaje pojedou po náhradních trasách.

ČEZ plánuje v Dětmarovicích nízkoemisní teplárnu za dvě miliardy

Společnost ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026, řekli zástupci skupiny. Do roku 2040 chce ČEZ v Moravskoslezském kraji investovat desítky miliard korun, hodlá rozvíjet i malé modulární reaktory, obnovitelné zdroje a baterie.

Na zrekonstruované tramvajové trati do Jablonce bude možné přestoupit do vlaku

Na zrekonstruované tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou budou mít cestující možnost přestoupit z tramvaje do vlaku, a naopak. V prostoru bývalého nádraží v Proseči nad Nisou vznikl společný přejezd pro vlaky i tramvaje osazený závorami, kde bude možné přestoupit. Provoz se na nejdelší meziměstskou trať v Česku vrátí téměř po třech letech 1. května. Podle původních plánů měly tramvaje začít jezdit už loni v červenci. Rekonstrukci za zhruba devět set milionů korun ale zkomplikovaly odkupy pozemků, rostoucí náklady na stavební materiály a počasí.

Konvoj historických armádních vozidel v Praze připomněl konec 2. světové války

Konvoj zhruba dvou desítek historických armádních vozidel a motocyklů v pátek v centru Prahy připomněl 79 let od konce druhé světové války. Před americkým velvyslanectvím na Malé Straně si mohli lidé zrekonstruované vozy prohlédnout, Konvoj svobody následně odjel do jižních a západních Čech. Akce připomínající osvobození části Československa americkou armádou se koná vždy poslední pátek v dubnu pravidelně od roku 2005. Oslavy vyvrcholí příští týden v Plzni.

Policie zasahovala ve Frýdku-Místku a na dalších místech. Zadržela několik lidí

Policie ve středu zasahovala na několika místech Moravskoslezského kraje, mimo jiné ve Frýdku-Místku. Kriminalisté dorazili i do budovy tamního magistrátu, podle jeho mluvčí se ale úkony policie nijak netýkají samosprávy. Mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská v pátek uvedla, že jde o případ organizované majetkové trestné činnosti, zadrženo bylo několik lidí. Zatím není jasné, zda vyšetřovatelé někoho obvinili. Podle informací ČTK zátah zřejmě souvisí s prací frýdecko-místeckého dopravního inspektorátu a machinacemi při STK automobilů.