TÉMA

Zdraví Sport Prosperita

Daň z nemovitosti se někde zvýšila až pětinásobně. Majitelé ji musí zaplatit do konce května

Základní sazby daně z pozemků, staveb i bytových jednotek vzrostly v průměru o 80 procent. Nové výměry rozesílá poplatníkům finanční správa zhruba od půlky dubna. Někteří majitelé nemovitostí zaplatí i násobně víc než v minulých letech. Obce totiž mohou vyhláškou stanovit místní koeficient a tím daň ještě zvýšit. Lhůta pro zaplacení daně nebo první splátky je do konce května.
9. 5. 2024|

Vystačí si ekonomika Karlovarského kraje s lázněmi a potřebuje region vysokou školu? Debatovali lídři kandidátek

Pandemie koronaviru dopadla na lázeňský sektor v Karlovarském kraji. Lídři kandidátek pro říjnové krajské volby hovoří o nutnosti rozšířit záběr regionu, aby na lázeňství nebyla jeho ekonomika tolik závislá. Pomoci by tomu mohlo vysokoškolské vzdělání, které má v kraji udržet mladé a vzdělané lidi. Uchazeči o hejtmanství diskutovali také o tom, jak do západního cípu Česka přilákat turisty.
10. 9. 2020|

Plošné nošení roušek i připravenost Karlovarska na další vývoj pandemie byly tématem debaty krajských kandidátů

I plošné zavedení roušek, které musí lidé z rozhodnutí vlády nosit od čtvrtka,  hodnotili v předvolební debatě krajští kandidáti v Karlovarském kraji. Mluvili také o tom, jak se region zatím vypořádal s pandemií koronaviru a jak je připraven na její další fáze.
9. 9. 2020|