U Václavského náměstí v Praze hořela lepenka na střeše hotelu. Tramvaje jezdily odklonem

Několik jednotek hasičů zasahovalo ve čtvrtek v Praze poblíž Václavského náměstí. Podle jejich informací vzplanula lepenka na střeše opravovaného domu. Z vnitrobloku budovy stoupal hustý dým. Plameny se nešířily, hasiči je poměrně rychle dostali pod kontrolu. Zásah omezil i provoz tramvajových linek. Záchranáři odvezli do nemocnice muže, který se nadýchal zplodin hoření.

Kouř stoupal z prostoru za budovou na rohu Václavského náměstí a Jindřišské ulice. „Jedná se o požár lepenky na novostavbě o rozloze deset krát patnáct metrů, v tuto chvíli není možné ustavit žebřík, zásah probíhá vnitřkem budovy v dýchací technice,“ uvedli ve 12:30 hasiči na síti X.

Požár v Jindřišské ulici v Praze pohledem z Riegrových sadů (zdroj: ČT24/Tomáš Niessner)

Podle mluvčího hotelu Evropa Petra Kostky hořel materiál na střeše rekonstruovaného hotelu. „Nikdo nebyl zraněn,“ dodal. „Jedná se o železobetonovou střechu, kde probíhaly stavební práce. Z objektu se evakuovaly všechny osoby,“ dodali následně hasiči na sociální síti. Požár se podle nich nerozšířil mimo zasaženou část střechy.

V Jindřišské ulici v Praze zasahovaly desítky hasičů u požáru střechy jedné z novostaveb (zdroj: ČT24)

Pražští zdravotničtí záchranáři na síti X oznámili, že převzali do péče muže kolem třiceti let. „Po úvodním vyšetření, zajištění vitálních funkcí, byl pacient transportován do nemocnice,“ dodali.

Zásah hasičů zhruba na hodinu uzavřel pro dopravu Jindřišskou ulici, projet nemohly ani tramvaje. Omezený byl provoz šesti tramvajových linek, dopravní podnik podle svého webu tramvaje odklonil.