TÉMA

Molo

Po americkém provizorním molu se do Gazy dostaly první kamiony s pomocí

Do Pásma Gazy se v pátek ráno dostaly první kamiony s humanitární pomocí přes provizorní molo, které tam ve čtvrtek dokončila americká armáda. V oblasti se v posledním týdnu dále zhoršila humanitární krize poté, co izraelská armáda minulý týden obsadila přechod Rafah na jihu Pásma, jímž se na toto palestinské území dostával největší objem pomoci.
17. 5. 2024Aktualizovánovčera v 12:01|

Američané zahájili stavbu humanitárního mola v Gaze. Může být klíčové při ofenzivě do Rafahu

Stavba plovoucího mola u břehu Gazy podle amerického ministerstva obrany začala. O projektu se mluví od března. Má umožnit vykládku humanitární pomoci pro Palestince přímo z lodí. A to v situaci, kdy se Izrael chystá k ofenzivě v Rafahu, která může vyvolat další nápor na systém zásobování civilistů.
26. 4. 2024Aktualizováno26. 4. 2024, 07:42|

Nejvyšší povodňový stupeň dále platí na Labi. V Litoměřicích se uvolnilo molo s lodí

Povodňový stav ve čtvrtek vpodvečer platil na osmadvaceti místech. Nejvyšší stupeň ohrožení pak zůstává na třech místech na dolním toku Labe. Vystoupala na něj kvůli upouštění vody z lipenské přehrady také Vltava v Českém Krumlově, kolem desáté večer se začala pohybovat pod třetím stupněm. Výstraha meteorologů před rozvodněním toků platí už jen v některých oblastech kolem Labe, řeky se vracejí dál k normálu. V Litoměřicích se ovšem na Střeleckém ostrově uvolnilo molo i s lodí, která uvázla pod Tyršovým mostem. Hasiči ji zachytili lany u břehu.
28. 12. 2023Aktualizováno28. 12. 2023, 23:42|

V Děčíně vzniklo přístaviště pro malé lodě. Město doufá, že naláká další turisty

V Děčíně se v pátek otevřelo nové lodní přístaviště. Lidem má umožnit putovat po řece, tedy plout od jednoho břehu k druhému a zakotvit na noc, prohlédnout si město a druhý den pak plout dál. Zájem o turistické plavby po českých řekách se v posledních letech stává trendem, vyhlášené jsou například na Baťově kanále. Malé lodě mohou na novém přístavišti v Děčíně kotvit počínaje pátkem.
22. 4. 2022Aktualizováno22. 4. 2022, 15:13|