TÉMA

Mistrovství světa v hokeji

Čeští policisté řeší deset příspěvků, které schvalují útok na Fica

Čeští policisté aktuálně prošetřují deset případů možného protiprávního schvalování útoku na slovenského premiéra Roberta Fica, řekl České televizi mluvčí policejního prezidia David Schön. Tuzemská policie po incidentu zvýšila bezpečnostní opatření například před slovenským velvyslanectvím v Praze nebo při konání hokejového šampionátu v Ostravě. Právě tam soutěží slovenský národní tým.
před 12 h hodinami|

Policie se po atentátu na Fica soustředí i na dění v Ostravě, kde hrají slovenští hokejisté

Česká policie po atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica zvýšila ostražitost nad mistrovstvím světa v hokeji. Zejména se podle mluvčího policejního prezidia Jozefa Bocána soustředí na situaci v Ostravě, kde v základní skupině hraje slovenský národní tým. Zvýšený je dohled také u slovenského velvyslanectví v Praze. Policie ale nemá žádné informace o tom, že by podobný útok v Česku také hrozil.
16. 5. 2024|

Policie vypátrala muže, který padělal vstupenky na hokejový šampionát

Policie vypátrala muže, který podle ní padělal vstupenky na mistrovství světa v hokeji. Čtyřiatřicetiletý muž z Pelhřimovska pěti poškozeným prodal padělky za 600 tisíc korun. Podle detektivů bude podvedených mnohem více. Někteří lidé, kteří mají doma falešné vstupenky, o tom ještě nemusí vědět, protože zápasy, na které si je zakoupili, se budou teprve hrát. Muž je stíhán na svobodě, k trestné činnosti se doznal, získané peníze většinou použil na sázky v sázkové kanceláři.
16. 5. 2024Aktualizováno16. 5. 2024, 12:56|

Na 270 podvedených za tři dny. Neplatných vstupenek na hokejový šampionát přibývá

Od začátku hokejového šampionátu eviduje pražská policie už bezmála 250 falešných vstupenek. Pro ČT to v pondělí potvrdila policejní mluvčí Eva Kropáčová. V Ostravě, kde český tým v základní skupině nehraje, řešila krajská policie o poznání méně případů – do pondělního rána přesně dvacet tři. Někteří lidé se podle policistů prokázali namnoženými lístky, někteří měli úplná falza.
13. 5. 2024Aktualizováno13. 5. 2024, 19:31|

Krádež zkomplikovala provoz na železnici mezi Prahou a Ostravou, ovlivnilo to i dopravu hokejových fanoušků

Krádež komponentů trakčního vedení u Prosenic zásadně zkomplikovala provoz na koridoru mezi Prahou a Ostravou, informovaly České dráhy. Dopad to mělo i na vlaky, kterými míří hokejoví fanoušci na druhý den světového šampionátu v Praze a Ostravě. Podle mluvčího Správy železnic Martina Kavky se již podařilo obnovit dopravu po dvou kolejích.
11. 5. 2024Aktualizováno11. 5. 2024, 17:51|

Je potřeba podporovat sport od dětských kategorií, shodli se poslanci v debatě o financování

Poslanci v pořadu Události, komentáře v souvislosti s mistrovstvím světa v ledním hokeji debatovali o budoucnosti hokeje a obecně sportu a jeho financování. Předseda sněmovního podvýboru pro sport Jakub Janda (ODS) uvedl, že stát nemůže financovat vše. S tím souhlasil i místopředseda podvýboru pro vzdělání a tělovýchovu Zdeněk Kettner (SPD), který podotkl, že od určitých kategorií si na sebe sport musí vydělat. Místopředseda poslaneckého klubu ANO Patrik Nacher dodal, že mladé lidi lákají ke sportu i výrazné osobnosti. Podle členky výboru pro sport Michaely Šebelové (STAN) je potřeba se zaměřit na podporu pohybu u dětí.
11. 5. 2024|

Hokejový šampionát jako finanční vzpruha. Fanoušci by mohli utratit kolem dvou miliard

Mistrovství světa v ledním hokeji přitáhlo do Prahy a Ostravy tisíce návštěvníků. Kromě hal zaplnili také fanzóny a hospody. Už na začátku května hlásily hotely v hlavním městě naplněnost kapacit téměř devadesát procent, v Ostravě pětasedmdesát procent. Čeká se, že tuzemští i zahraniční fanoušci utratí během šampionátu za různé služby a zboží kolem dvou miliard korun.
10. 5. 2024Aktualizováno10. 5. 2024, 22:43|

Připravit světla, nabrousit brusle. V Česku startuje v pátek hokejový šampionát

V Praze a Ostravě v pátek začíná mistrovství světa v ledním hokeji, které se do Česka vrací po devíti letech. Policie i organizátoři se připravují na tisíce fanoušků, chystají se ale i kustodi, kteří pro hokejové týmy zařizují vše potřebné od výstroje a dresů přes úpravu hokejek a broušení bruslí až po občerstvení. Český národní tým jako první nastoupí proti Finsku ve vyprodané pražské aréně.
9. 5. 2024|

Na každý hrací den hokejového mistrovství dohlédne 1200 policistů

Na každý hrací den mistrovství světa (MS) v ledním hokeji dohlédne 1200 policistů. V Praze budou souběžně řešit i fotbal nebo hudební koncert. Metro na lince B bude během zápasů jezdit v kratších intervalech. Na tiskové konferenci policie mluvili o bezpečnostních opatřeních náměstek policejního prezidenta Tomáš Lerch, pražský policejní ředitel Petr Matějček, moravskoslezský ředitel Tomáš Kužel, prezident organizačního výboru MS Petr Bříza a vedoucí bezpečnostního oddělení MS Miloš Benda.
7. 5. 2024Aktualizováno7. 5. 2024, 15:51|
MS v hokeji

Kde koupit vstupenky, jak se dostat k halám a kdy hrají Češi? Vše, co potřebujete vědět o hokejovém šampionátu

Dají se ještě sehnat vstupenky? Jak se dopravit k arénám? A jakým způsobem se zachytí falešné vstupenky? Organizátoři mistrovství světa v hokeji vydali řadu doporučení pro fanoušky, kteří se chystají ve dnech od 10. od 26. května navštívit šampionát v Praze a Ostravě. Web ČT24 nabízí podrobné informace pro hokejového fanouška před největší tuzemskou sportovní akcí roku včetně instrukcí, kde sledovat utkání živě mimo arény a novinek z vysílání České televize, která nabídne všech 64 zápasů v přímém přenosu.
30. 4. 2024Aktualizováno6. 5. 2024, 20:44|

Česko do konce září posiluje bezpečnostní opatření kvůli sportovním akcím

Od nynějška do 30. září budou v Česku posílená bezpečnostní opatření kvůli mistrovství světa v hokeji a dalším sportovním akcím v Evropě. Po úterním zasedání vlády to novinářům řekl vicepremiér Vít Rakušan (STAN). Kabinet na základě doporučení společné zpravodajské skupiny nezvýší stupeň ohrožení terorismem, ale provedl revizi opatření v rámci prvního stupně ohrožení.
30. 4. 2024|

Policie se chystá na hokej, očekává mnoho falešných vstupenek. Kdo naletí, může se obrátit na mobilní stanici

Lidem, kteří při příchodu na zápasy hokejového mistrovství světa zjistí, že naletěli podvodníkům a mají falešné vstupenky, budou před stadiony v Praze a Ostravě k dispozici policisté, k pražské hokejové aréně přistaví i mobilní pracoviště. Sice oklamaným fanouškům nepomohou dostat se na zápas, ale usnadní jim podání trestního oznámení.
16. 4. 2024|

Češi si opět zajdou „na jedno“. Zájem o pivo v létě ještě poroste, ceny ale také

Češi se vracejí do hospod a restaurací. Zájem o pivo v sudech tak roste. K návratu přispívá nejen zrušení pandemických omezení, ale i hezké počasí. V posledních dnech navíc lidi do hospod lákalo i mistrovství světa v hokeji. Pivovary i pohostinská zařízení se ovšem podobně jako další podniky potýkají s rostoucími náklady, které se promítají i do ceny piva.
29. 5. 2022|