TÉMA

Hannah Gutierrezová-Reedová

Nabila Baldwinovi revolver ostrými. Zbrojířka má strávit 18 měsíců ve vězení

Hannah Gutierrezová-Reedová, která dohlížela na bezpečnost zbraní při natáčení westernu Rust, půjde na osmnáct měsíců do vězení, rozhodl v pondělí soud v Santa Fe. Porota již v březnu uznala ženu vinnou ze zabití kvůli tomu, že omylem nabila ostrými náboji zbraň, ze které vystřelil herec Alec Baldwin během natáčení v Novém Mexiku. Při nehodě v roce 2021 přišla o život dvaačtyřicetiletá kameramanka Halyna Hutchinsová.
15. 4. 2024|

Zbrojířka z filmu Rust je vinna z neúmyslného zabití. Její „ruská ruleta“ vyšla na Aleca Baldwina

Porota v Novém Mexiku shledala vinnou z neúmyslného zabití Hannah Gutierrezovou-Reedovou. Ta jako zbrojířka dohlížela na bezpečnost během natáčení westernu Rust, při němž v roce 2021 přišla o život kameramanka. Zabil ji výstřel ze zbraně, kterou měl v tu chvíli v rukou herec Alec Baldwin. Baldwin je obviněn rovněž z neúmyslného zabití, soud ho ještě čeká.
7. 3. 2024|

Smrtelný výstřel před soudem. Obvinění z neúmyslného zabití čelí herec Baldwin i zbrojířka

V roce 2021 při natáčení westernu Rust došlo ke smrtelnému výstřelu. Ani o víc než tři roky později není jasno, kdo může za smrt kameramanky snímku. Žalobě nyní před soudem čelí zbrojířka Hannah Gutierrezová-Reedová, zatímco její právník ji označil za obětního beránka tragédie. Trest za neúmyslné zabití hrozí stále rovněž herci Alecu Baldwinovi, který zároveň western dotočil coby jeho hlavní hvězda.
23. 2. 2024|