TÉMA

Nezaměstanost

„Už stačilo.“ Přes padesát tisíc lidí demonstrovalo v sobotu na Kanárských ostrovech proti masové turistice

Desítky tisíc lidí demonstrovaly v sobotu na Kanárských ostrovech proti masové turistice v tomto španělském autonomním regionu v Atlantském oceánu. Do ulic a na promenády u pláží vyšlo manifestovat podle deníku El País přes 57 tisíc lidí, některá média uvádějí i více než sto tisíc účastníků, kteří požadují mimo jiné limit pro počet turistů a dostupné bydlení pro místní obyvatele. V solidaritě s nimi v sobotu demonstrovaly také skupiny lidí v Madridu či Barceloně.
21. 4. 2024|

Vyhrají ti, kdo se AI naučí používat, a prohrají ti, kdo se jí bojí, předpovídá profesor Pěchouček

Svět se rychle mění vlivem umělých inteligencí – a tyto změny se týkají i České republiky. Michal Pěchouček z ČVUT, který je předním světovým expertem na AI, vysvětluje, kde jsou slabiny a co můžeme a měli bychom změnit, abychom se lépe adaptovali.
19. 4. 2024|

Nezaměstnanost v lednu stoupla na čtyři procenta, je tak nejvyšší za skoro tři roky

Nezaměstnanost v Česku letos v lednu vzrostla na čtyři procenta z prosincových 3,7 procenta. Je tak nyní nejvyšší za téměř tři roky, od dubna roku 2021. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Úřad práce ČR. Uchazečů o práci bylo ke konci ledna 295 546. Bylo jich tak stejně jako loni v prosinci více než volných míst, kterých úřad evidoval 266 783.
8. 2. 2024Aktualizováno8. 2. 2024, 10:30|

Firmy chtějí rekordně nabírat, ukazuje průzkum

Optimismus na trhu práce je rekordní. Čeští zaměstnavatelé plánují i ve třetím čtvrtletí letošního roku mnohem více nabírat zaměstnance než propouštět. Vyplývá to z pravidelného průzkumu společnosti Manpower mezi 515 zaměstnavateli v soukromém i veřejném sektoru v Česku.
14. 6. 2022Aktualizováno14. 6. 2022, 16:30|