TÉMA

Úřad vlády ČR

MAPA: Čtvrteční protest zemědělců může komplikovat dopravu v Praze

Zemědělci dorazí na čtvrteční protest do Prahy kolem šesté hodiny ráno. S traktory a další zemědělskou technikou budou jezdit kolem Letenských sadů, kolem poledne se přesunou před Úřad vlády, uvedla v úterý odpoledne pražská policie na webu. Policisté odhadují, že přijet mohou stovky kusů zemědělské techniky a mohou komplikovat ranní a dopolední dopravu v centru Prahy.
5. 3. 2024Aktualizováno5. 3. 2024, 19:07|

V Heřmánkovicích odstranili část německého hřbitova. Podle starostky jde o nedorozumění

Obec Heřmánkovice na Broumovsku odstranila na pokyn starostky Jany Králové (nestr.) hřbitov německých starousedlíků. Bagr zboural ve vsi v pohraničí v okrese Náchod přes padesát hrobů, což vyvolalo kritiku. Starostka to ale označila za nedorozumění, hřbitov prý chtěla pouze upravit. V Heřmánkovicích žili před druhou světovou válkou téměř výhradně Němci, kteří byli po válce odsunuti. Na případ upozornil redaktor ČT Vlastimil Weiner.
28. 7. 2023Aktualizováno28. 7. 2023, 18:51|

Evropská energetická opatření se projeví nejpozději do konce roku, řekl Síkela

Nejzazší termín, kdy se pro občany projeví opatření k energetice domluvená na páteční mimořádné radě ministrů, je 1. ledna 2023, řekl ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN) na CNN Prima News. Už před začátkem topné sezony se podle něj projeví první části národní pomoci kvůli cenám energií, včetně příspěvku přes úsporný tarif. Strakova akademie v pondělí spustí informační kampaň, která na možnosti pomoci upozorní. Občané totiž podle vlády zatím často nabízenou pomoc z různých důvodů nečerpají.
11. 9. 2022Aktualizováno11. 9. 2022, 11:50|