TÉMA

Společně pro Pardubice

Antimonopolní úřad udělil Pardubicím pokutu za zadání nového územního plánu

Pardubice dostaly od antimonopolního úřadu pokutu 130 tisíc korun. Radnice podle něj chybovala, když zadala zpracování nového územního plánu. Pardubice na tento strategický dokument čekají už 23 let. Rozhodnutí zatím není pravomocné, město proti němu podalo rozklad.
3. 4. 2024|

Pardubice povede ANO s Žijeme Pardubice a Společně pro Pardubice. Lídři podepsali koaliční dohodu

Město Pardubice povede hnutí ANO, Žijeme Pardubice a Společně pro Pardubice. Koalice má těsnou většinu 20 hlasů. Primátorem bude Jan Nadrchal, lídr ANO, které volby v Pardubicích v září vyhrálo. Lídři uskupení v pátek podepsali koaliční dohodu. Ustavující zastupitelstvo se uskuteční v pondělí 17. října. Město bude mít opět čtyři náměstky primátora.
14. 10. 2022|

SPOLU jde v Pardubicích do opozice. V koalici by prý nemohlo realizovat svůj program

Pardubické uskupení SPOLU, které bylo ve volbách druhé a jednalo o koaliční spolupráci, nakonec půjde do opozice. Koaliční většina na pardubickém magistrátu je podle něj levicová a SPOLU by nemohlo uskutečňovat svůj program, uvedlo v tiskovém prohlášení uskupení, které tvoří ODS, TOP 09 a KDU-ČSL.
10. 10. 2022|

V Pardubicích už je téměř domluvená koalice. Vládnout chtějí ANO, SPOLU a Žijeme Pardubice

V Pardubicích by po komunálních volbách mohla pokračovat dosavadní koalice ANO, SPOLU a Žijeme Pardubice. Diskuze se vede ještě o tom, že by se mohlo přidat uskupení Společně pro Pardubice.
27. 9. 2022|

Volby v Pardubicích vyhrálo ANO, druhá je koalice SPOLU

Komunální volby v Pardubicích vyhrálo hnutí ANO, získalo 28,84 procenta hlasů a dvanáct křesel v zastupitelstvu. Na druhém místě je koalice SPOLU s 20,23 procenty a devíti mandáty. Vítězné ANO už vytvořilo vyjednávací tým o budoucí koalici s uskupením Žijeme Pardubice, které se umístilo třetí se ziskem 11,11 procenta a čtyř křesel. Voličská účast dosáhla 40,89 procenta.
24. 9. 2022Aktualizováno25. 9. 2022, 01:36|

V Pardubicích bude na podzim kandidovat nové uskupení čtyř subjektů

V podzimních komunálních volbách v Pardubicích bude kandidovat nové uskupení. Spojily se čtyři subjekty, které už v minulosti velkou radnici či obvody reprezentovaly. Ambicí uskupení Společně pro Pardubice je zisk patnácti procent.
9. 2. 2022|