TÉMA

Sbormistr

Sbormistr půjde za zneužívání ve farním sboru na šest let do vězení

Sbormistr, který dlouhodobě znásilňoval a zneužíval hochy v pražském farním sboru, si odpyká šest let vězení. Původní trest odnětí svobody mu ve středu na základě odvolání státní zástupkyně o dva roky zvýšil Vrchní soud v Praze. Rozhodnutí je pravomocné. Součástí potrestání zůstaly ústavní sexuologické léčení a také maximální možný, tedy desetiletý zákaz práce s dětmi.
27. 3. 2024Aktualizováno27. 3. 2024, 13:29|

Za znásilňování dětských sboristů uložil soud muži čtyřleté vězení a ústavní léčbu

Sbormistrovi, který dlouhodobě znásilňoval a zneužíval malé zpěváky ve farním pěveckém sboru, uložil ve středu pražský městský soud čtyři roky vězení. Součástí trestu je i ústavní sexuologické léčení a maximální, tedy desetiletý zákaz práce s dětmi. Verdikt zatím není pravomocný. Muž se po svém zadržení ke skutkům postupně přiznal a po propuštění z vazby dobrovolně nastoupil do bohnické léčebny, kde se přes rok léčí s homosexuální pedofilií.
29. 11. 2023Aktualizováno29. 11. 2023, 19:26|

Režisér Staříků natáčí nový film Sbormistr. Inspiroval se kauzou Bambini di Praga

Ondřej Provazník, jeden z dvojice režisérů oceňovaného snímku Staříci, právě natáčí nový film. Ponese název Sbormistr a zaměří se mimo jiné na vztah dvou sester, které docházejí do elitního dívčího sboru v devadesátých letech. Koproducentem snímku je Česká televize.
6. 6. 2023|