TÉMA

Peter Bárdy

„Vládní politici nás označují za nepřátele státu. Mám obavu, co se bude dít,“ říká šéfredaktor webu Aktuality.sk

„Vládní politici na nás dlouhodobě ukazují prstem, že jsme nepřátelé státu. Jsme terčem jejich útoků,“ řekl ve vysílání ČT24 šéfredaktor serveru Aktuality.sk Peter Bárdy. Má obavy, co se bude po středečním atentátu na předsedu vlády Roberta Fica (Smer) na Slovensku dít. Počítá s tím, že v době Ficovy hospitalizace se zastupování premiéra ujme jeho dlouhodobý přítel Robert Kaliňák (Smer).
včera|

Slovenským prezidentem bude Korčok, nebo Pellegrini. Čeká se těsný souboj

První kolo slovenských prezidentských voleb v sobotu vyhrál diplomat Ivan Korčok, když získal 42,51 procenta hlasů. Korčok se v rozhodujícím druhém kole, které se uskuteční 6. dubna, utká s předsedou parlamentu a šéfem vládní strany Hlas–SD Peterem Pellegrinim. Ten dostal 37,02 procenta hlasů. Vyplývá to z údajů Slovenského statistického úřadu zveřejněných po sečtení hlasů ze všech volebních okrsků.
24. 3. 2024Aktualizováno24. 3. 2024, 20:18|

Fico nebude komunikovat se čtyřmi médii, zveřejňují prý neúplné informace

Nový slovenský premiér Robert Fico v pondělí ohlásil bojkot čtyř médií včetně nejsledovanější slovenské televize Markíza, která patří do skupiny PPF rodiny zesnulého českého podnikatele Petra Kellnera. Podle Fica tyto redakce otevřeně projevují nepřátelské politické postoje, a to hlavně zveřejňováním nepravdivých či neúplných informací nebo zamlčováním informací. Novinářů se naopak zastala prezidentka Zuzana Čaputová.
20. 11. 2023|

Na Slovensku oficiálně začíná předvolební kampaň, šéf sněmovny vyhlásil termín hlasování

Na Slovensku začíná kampaň před předčasnými parlamentními volbami. Termín hlasování totiž vyhlásil v návaznosti na dřívější rozhodnutí tamní sněmovny její šéf Boris Kollár, uskuteční se 30. září. Kollárovo rozhodnutí bylo v pátek oficiálně zveřejněno ve sbírce zákonů. Podle průzkumů se největší popularitě u voličů těší sociální demokraté (Smer-SD) bývalého trojnásobného premiéra Roberta Fica, který dlouhodobě odmítá vojenskou pomoc bránící se Ukrajině.
9. 6. 2023Aktualizováno9. 6. 2023, 13:56|

168 hodin: Fico se na Slovensku může vrátit k moci, využívá k tomu slovník ruské propagandy

Slovensko čekají v září předčasné volby a vládní krize spolu s ruskou válkou proti Ukrajině posílily předsedu strany Smer Roberta Fica, ke comebacku si pomáhá dezinformacemi. Děje se to pět let po vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové, kdy masové občanské protesty vyústily právě v pád Fica, který –⁠ coby premiér –⁠ symbolizoval propojení mafie se státem. Nová politická garnitura v čele s Igorem Matovičem ale sen o politické změně nenaplnila. Co na Ficův případný návrat říkají rodiče obou obětí, sociolog či novináři? Pro pořad 168 hodin natáčeli Marta Pilařová a David Sebíň.
27. 2. 2023|

Slovensko otevírá část škol. Některé kraje je kvůli špatné covidové situaci nechají zavřené

Na Slovensku se v pondělí otevřela část škol. Týká se to jen některých krajů, jinde vyučování dál pokračuje distančně. Samospráva zdrženlivý postoj k obnovení prezenční výuky zdůvodnila nařízením hygieniků. Obavy vyvolává zejména vysoký podíl nakažlivější britské mutace koronaviru v populaci. Úřady ji zjistily u 74 procent z celkově 1962 zkoumaných vzorků.
8. 2. 2021Aktualizováno8. 2. 2021, 20:13|

Prima odvysílala smrtelný pád muže z prešovského domu. Reportáží se bude zabývat vysílací rada

Po nedávném výbuchu plynu v domě v Prešově se na sociálních sítích objevilo video muže padajícího z balkonu. Slovenská policie požádala média, aby záběr nešířila, ale některá to přesto udělala – mezi nimi i česká Prima. Její reportáží se proto bude zabývat vysílací rada.
15. 12. 2019|