TÉMA

Chrášťany

Zastupitelé Chrášťan schválili vypsání referenda o hazardu, proběhne 14. června

Zastupitelé Chrášťan schválili vypsání referenda ohledně hazardu. Lidé se tak vyjádří, zda má chrášťanské vedení udělat veškeré možné kroky k zákazu hazardu v obci. Referendum bude 14. června. Vedení obce s provozovateli kasin, společnostmi Bonver Win a CEC Praha, podepsalo smlouvu o spolupráci. Obec by tím od provozovatelů kasin získala desítky milionů korun, například na nezbytné opravy. Někteří místní se obávají snížení kvality života v obci, kriminality i možného snížení hodnoty nemovitostí.
před 2 h hodinami|

Radnice Chrášťan vítá hazard, část místních popudila

Velký spor v malé obci se rozhořel kvůli hazardu. Kasina mají vyrůst ve středočeské obci Chrášťany u Prahy. Rozhodnutí radnice ale popudilo část místních. Nelíbí se jim mimo jiné to, že se obec domluvila s provozovateli kasin bez toho, aby věc nejdříve probrala s občany. Pondělní jednání zastupitelstva, které se kvůli velkému zájmu přesunulo do místního sportovního centra, přilákalo zhruba tři sta lidí.
15. 4. 2024Aktualizováno15. 4. 2024, 23:56|

Schválili, podepsali smlouvy a lidem nic neřekli. Teď čelí chrášťanští zastupitelé kvůli kasinům zlobě místních

Proti smlouvě, kterou radnice umožnila vznik dvou kasin hned vedle současné obytné zástavby, se bouří část obyvatel středočeských Chrášťan. Chtějí vyvolat referendum. Petici za něj podepsala zhruba polovina dospělých Chrášťaňanů. Starosta se hájí tím, že díky povolení kasin dostane obec miliony korun na investice, které si dosud nemohla dovolit.
4. 4. 2024|

Na D5 u Chrášťan skončí v neděli dopravní omezení kvůli opravě mostů

Stavbaři dokončili rekonstrukci dvou mostů na dálnici D5 u Chrášťan nedaleko Prahy, pro řidiče tam o víkendu skončí dopravní omezení. Dosud auta projížděla úsekem ve dvou zúžených jízdních pruzích v každém směru, od nedělního dopoledne tam budou jezdit opět v běžném režimu.
8. 7. 2022|