TÉMA

Automobilové závody

Motoristické závody na britské pláži přivítaly řadu historických aut a motorek

V neděli se ve městě Bridlington ve Velké Británii konal každoroční závod „Race The Waves“. Jednou z hlavních myšlenek je pocta minulosti, kdy se na místních plážích závodníci pokoušeli dosáhnout rychlostních rekordů. V současnosti zde vozidla ve dvojicích absolvují sprinty na trati dlouhé zhruba 180 metrů vyznačené v čerstvém přílivovém písku. Race The Waves hojně čerpá z historie raných britských závodů Motor Speed Trials a amerického pouštního a pouličního drag racingu.
před 15 h hodinami|

Embéčko slaví šedesátiny. Na poslední moderní auto z ČSSR nedali řidiči dopustit malým bolestem navzdory

Škoda 1000 MB bylo pro mladoboleslavskou automobilku velice revolučním modelem. Bohužel ale bylo také na velmi dlouhou dobu poslední, o kterém šlo něco takového říct. Z dosavadní klasické koncepce s motorem vpředu a pohonem zadních kol přešla tehdy Škodovka (respektive AZNP) na koncepci vše vzadu. Jenomže u ní se zasekla téměř na čtvrt století. A dva novější modely, které přišly po Embéčku, měly vlastně spíše charakter faceliftu, než že by to byla úplně nová auta.
21. 3. 2024|

Bývalý závodník Tlusťák podle nepravomocného rozsudku krátil daně, hrozí mu 5,5 roku vězení

Někdejší jezdec rallye Antonín Tlusťák by mohl jít do vězení. Soud jej uznal vinným v kauze daňových úniků, podle obžaloby neodvedl desítky milionů korun, zač mu uložil trest 5,5 roku vězení, verdikt zatím není pravomocný. Tlusťákovi hrozí také dvoumilionový peněžitý trest a zákaz činnosti ve statutárních orgánech firem na šest let. Závodník se v závěrečné fázi jednání přiznal.
26. 1. 2024Aktualizováno26. 1. 2024, 16:54|