Bono Vox zašel k Medvěděvovi na čaj

Moskva - Ruský prezident Dmitrij Medvěděv se v Soči setkal se zpěvákem Bono Voxem, lídrem irské rockové skupiny U2. Kapela přijela poprvé koncertovat do Moskvy. Prezident Medvěděv, který už dříve dával najevo svůj zájem o klasiky rockové hudby, jako jsou Pink Floyd nebo Deep Purple, si se zpěvákem dal čaj ve své rezidenci v Soči na březích Černého moře.

Bono, jenž se od roku 2006 angažuje v boji proti AIDS, tuberkulóze a malárii, hovořil s Medvěděvem o preventivních prostředcích proti AIDS a dětské obrně, napsala agentura Ria Novosti. Oba spolu vedli i lehčí konverzaci, která se týkala hlavně jídelníčku v anglosaských zemích. „Vím, že jste se setkal s prezidentem Obamou. Je pravda, že máte rád hotdogy?“ zeptal se Bono.

„Musím odpovědět diplomaticky: Hotdodgy jsou dobré, ale jím je jen málokdy,“ odpověděl ruský prezident oblečen v džínách a modré košili. V červnu si prezidenti Ruska a USA pochutnávali na hamburgerech před kamerami ve Washingtonu.

Bez komentáře: Bono Vox na návštěvě Dmitrije Medveděva (zdroj: ČT24)

Bono přijel v neděli do Moskvy v rámci svého světového turné skupiny U2, nazvaného 360 stupňů. Ve středu kapela vystoupí na stadionu Lužniki v ruské metropoli.

Podle listu Kommersant Bono nadskočil ze židle, když mu novináři řekli, že ruský prezident preferuje skupinu Deep Purple. „Tak to setkání zrušíme,“ reagoval prý žertem.

Vydáno pod