19letý bosý bandita kradl letadla a lodě

Bahamy - Bahamská policie zaznamenala o víkendu obrovský úlovek, zadržela 19letého mladíka Coltona Harrise-Moorea, přezdívaného „bosý bandita“. Mladík byl hledaný hned v šesti amerických státech, policie po něm pátrala kvůli krádežím několika letadel i lodí přes dva roky. Hlavní stopa, kterou policie měla, byl otisk nohy pachatele.

Poslední ze série krádeží se bosému banditovi úplně nevydařila. Harris-Moore je na útěku před policí už víc než dva roky. Naposledy ukradl na letišti v Indianě letadlo Cessna 400 a vydal se s ním na Bahamy. Mladíkovi, který nikdy neabsolvoval pilotní zkoušky, se ale úplně nepodařilo přistání a havaroval.  


Aby unikl před policií, ukradl loď a vydal se s ní na moře. Policie ho ale začala pronásledovat i tady, nakonec ho zastavila tak, že vystřelila na motor ukradené lodě. „Bez jakýchkoli problémů, byl dnes ráno Colton Harris-Moore zadržen,“ informovala Chrislyn Skippings z bahamské policie. 

Bosý bandita bude vydán do USA

Mladík jen za poslední dva roky ukradl v několika amerických státech nejméně pět letadel, dále pak luxusní lodě nebo automobily, vloupal se do několika domů, kde vzal všechno, na co přišel. Pachateli série krádeží říkali vyšetřovatelé „bosý bandita“. V hangáru letiště v Indianě totiž našli otisk jeho chodidla, bandita tedy loupil bez bot. FBI dokonce vypsala na jeho dopadení odměnu 10 tisíc dolarů. 

Bahamské úřady zřejmě nyní Coltona Harrise-Moorea vydají do Spojených států. I když tady s největší pravděpodobností skončí za mřížemi, nejspíš na svém příběhu i dost vydělá. Jeho matka už se o něm chystá napsat knihu. Mladík má i mnoho obdivovatelů, jen na Facebooku mu fandí přes 70 tisíc lidí, vznikl i jeho fanklub. O banditovi už dokonce vznikly písničky. 

  • Colton Harris-Moore autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/18/1792/179193.jpg
  • Colton Harris-Moore autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/18/1792/179191.jpg
  • Colton Harris-Moore autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/18/1792/179192.jpg