Terminátor uspěl: Slavný nápis Hollywood je zachráněn

Los Angeles - V Kalifornii se podařilo ve veřejné sbírce shromáždit 12,5 milionu dolarů na vykoupení pozemků pod slavným nápisem Hollywood. Hrozilo totiž, že developeři na nich postaví luxusní obytné domy, s nimiž by nápis splynul. Úspěch kampaně oznámil kalifornský guvernér a někdejší hollywoodský herec Arnold Schwarzenegger. Pozemky se stanou součástí veřejného parku. O odkupu pozemků pod nápisem se jednalo téměř rok.

Posledním dárcem, díky němuž se podařilo potřebnou sumu získat, se stal zakladatel erotického časopisu Playboy Hugh Hefner. Na záchranu nápisu přispěl 900 tisíci dolary. Svůj dar v tiskovém prohlášení zdůvodnil tím, že nápis je „Eiffelovou věží Hollywoodu“. Schwarzenegger po oznámení Hefnerova daru prohlásil, že „to je hollywoodský konec, v jaký jsme doufali“. Pozemek pod nápisem by nyní měl být přičleněn k přilehlému Griffithově parku, který je oblíbenou turistickou atrakcí a pro obyvatele Los Angeles místem odpočinku.

Schwarzenegger patřil mezi první, kdo se v záchraně slavného nápisu angažovali. „Když jsem se doslechl, že by developeři mohli na pozemku postavit luxusní domy, udělal jsem to, co by udělal Terminátor - rovnou jsem se vrhl do akce,“ řekl dnes kalifornský guvernér v narážce na svou nejslavnější roli.

Hollywood sign
Zdroj: ČT24