Francouzská vražedkyně dětí dostala 15 let vězení

Paříž – Patnáct let vězení dnes dostala u francouzského soudu žena, která vždy krátce po porodu zavraždila šest svých dětí. Během procesu se k vraždám přiznala, ale řekla, že sama neví, proč to dělala. Trest je o rok mírnější, než jaký žádal prokurátor. Soud rozhodl, že po propuštění musí být žena deset let pod soudním dohledem. Ženě hrozilo až doživotní vězení.

Jde o jeden z nejhorších případů svého druhu ve Francii za posledních třicet let. Nyní osmatřicetiletá Céline Lesageová svá těhotenství údajně skrývala před světem a rodila doma. Některé děti uškrtila, jiné udusila. Jejich těla ukrývala v letech 2000 a 2007 v pytlích na odpadky ve sklepě domu, kde bydlela. V roce 2007 její tehdejší partner, otec posledního ze šesti zavražděných dětí, náhodou pytle s tlejícími ostatky novorozeňat našel a udal ji. Během procesu žádal, aby dostala „spravedlivý trest, aby se napravila“.

Prokurátor v závěrečné řeči řekl, že žena postupovala promyšleně, přičemž mimo jiné poukázal na to, že před každým porodem si už k posteli připravovala šňůry a plastikové pytle na odpadky.

Telefonát Jana Šmída (zdroj: ČT24)

„Jsem si vědoma, že jsem zabila své děti. Ano, udělala jsem to, ale proč, to nevím,“ řekla dnes před soudem žena, jejíž jeden čtrnáctiletý syn je naživu.