Stačil krátký Záchvat paniky. A režisérovi se splnil sen

Montevideo - Záchvat paniky, pětiminutový videoklip, udělal ze svého režiséra přes noc hvězdu. Do té doby neznámý Uruguayec vyvěsil své dílko na youtube a několik dní nato už podepisoval v Hollywoodu smlouvu na celovečerní film za třicet milionů dolarů. Alvarezovo první sci-fi by se mělo nátačet v Uruguayi a Argentině. Od původní pětiminutovky se bude trochu lišit, ale útočící vetřelci v něm určitě chybět nebudou.

Příběh Federica Alvareze zapadá do škatulky splněný americký sen. Donedávna pracoval v reklamní agentuře v Montevideu. Pak s kamarády natočil klip o zkáze světa s rozpočtem 300 dolarů. A za týden už mířil do Hollywoodu.

„Bylo to neuvěřitelné, film jsem vyvěsil na youtube ve čtvrtek a do pondělka jsem měl schránku plnou e-mailů od různých hollywoodských studií,“ popsal obrovský zájem o klip Alvarez.

Reportáž Martiny Čurdové (zdroj: ČT24)

Pod křídla si ho nakonec vzal milovník Hitchcocka, producent a režisér Sam Raimi, který natočil například sérii o Spidermanovi nebo horor Stáhni mě do pekla. Za film inspirovaný klipem Záchvat paniky nabídl Alvarezovi 30 milionů dolarů.

„Jsem hrozně šťastný. Můj život se úplně změnil. Už jsem nedoufal, že dostanu šanci jako filmař. Nevěřil jsem ani, že tohle vyjde, když slýcháte všechny ty historky o lidech, kteří přespávají v autě v Hollywoodu se svým scénářem v ruce a snaží se prorazit,“ nevěří Alvarez.