Ulice v centru Vídně lákají zákazníky efektní výzdobou

Vídeň – Spousta lidí řeší v těchto dnech otázku, zda při povánočních slevách nakupovat  v obchodech přímo ve městě, nebo si zajet do nákupních center na okrajích metropolí. Ty nerozhodnuté se třeba prodejci ve starobylé části Vídně snaží přilákat rok od roku stále efektnější výzdobou.

V každé metropoli je v těchto dnech stejné – lidé nakupují jako zběsilí. Období před Vánocemi a po nich je pro obchodníky nejdůležitější v roce. Každý se proto snaží zaujmout co nejvíce zákazníků.

Opulentní vánoční výzdoba je jeden ze způsobů, kterými se majitelé prodejen na tradičních vídeňských obchodních třídách snaží udržet zákazníky a nalákat nové. Obchodníci z tradičních míst mají vlastní asociaci, internetové stránky a marketingové akce. Vánoční výzdoba je jednou z nejdůležitějších. Jednotlivé ulice ji dlouho připravují, média přinášejí recenze, lidé hlasují pro nejzdařilejší projekt.

Reportáž Jana Moláčka (zdroj: ČT24)

„Vánoční osvětlení platí sdružení firem z té konkrétní ulice, ale přispívá na něj i město a také vídeňská hospodářská komora,“ vysvětluje předseda odboru maloobchod Fritz Aichinger.

Také díky těmto aktivitám si obchodní třídy ve Vídni zachovávají svůj tradiční ráz a přežívají boom nákupních center.

Vydáno pod