Pomsta propuštěného zaměstnance: jeden mrtvý a pět zraněných

Orlando (USA) - Při střelbě v kancelářské výškové budově ve městě Orlando na Floridě zahynul jeden člověk a dalších pět bylo zraněno. Místní deník Orlando Sentinel původně dokonce informoval o dvou mrtvých a 17 postřelených. Pachatelem je jeden z bývalých zaměstnanců, který byl před dvěma lety propuštěn. Policie kancelářskou budovu evakuovala a pachatele krátce poté dopadla. Střílelo se v šestnáctipatrové budově zvané Gateway Center, postavené v roce 1999.

Podle zpravodaje ČT Michala Kubala se střílelo na třech místech budovy. Střelba začala v kancelářích společnosti Reynolds Smith & Hill, která se zabývá poradenstvím v nákladní dopravě. Mluvčí firmy potvrdil, že pachatel - čtyřicetiletý Jason Rodriguez - ve společnosti dříve pracoval a byl před dvěma lety propuštěn kvůli nedostatečnému pracovnímu výkonu.

Rodriguez reagoval zkratkovitě, když mu nepřišla poukázka na peníze. Domníval se, že nedostal sociální dávky kvůli bývalému zaměstnavateli - poradenské firmě. O svou další práci totiž také přišel a objevily se nezvladatelné dluhy.

Střelec v Orlandu se mstil (zdroj: ČT24)

Val Demings, velitelka orlandské policie

„Musíme ještě prošetřit hodně detailů. Je to hrozná tragédie, zvláště po té střelbě, co se stala předtím. Ale podezřelého jsme zadrželi. Skrýval se v domě své matky. Teď je ve vazbě.“

Rodriguez z místa činu nejdříve ujel. Policii se vzdal poté, co jej muži zákona našli tři hodiny po střelbě v domě jeho matky. Muž čelí obvinění z vraždy prvního stupně.

Spojené státy se přitom ještě vzpamatovávají ze čtvrteční střelby na vojenské základně Fort Hood v Texasu, kde major americké armády zastřelil 13 lidí a dalších 30 zranil.

Policie zasahuje proti střelci v Orlandu
Zdroj: ČT24