Kniha o pikantnostech ze soukromí „kašpara Berlusconiho“ jde na dračku

Řím – V Itálii je ode dneška v prodeji kniha, která odhaluje soukromý život 72letého italského premiéra Silvia Berlusconiho. Jeho manželka Veronica Lariová totiž autorce knihy a své dlouholeté přítelkyni prozradila detaily manželových eskapád, které ji dohnaly k žádosti o rozvod. Poslední kapkou prý byly Berlusconiho lži na počátku aféry s nezletilými dívkami, do níž byl zapleten. Třiapadesátiletá bývalá herečka Lariová má s Berlusconim tři děti a svou žádostí o rozvod způsobila politickou bouři.

Lariová se rozhodla pro rozvod poté, co jí manžel v dubnu neřekl, že půjde na oslavu osmnáctin italské studentky a budoucí modelky Noemi Letiziové. Berlusconi popřel, že by měl s Letiziovou jiný než čistě přátelský poměr. „Byla to ta úplně poslední lež. Než se pokusit hledat poslední způsob, jak si sama sebe ještě vážit, je lepší se rozvést. Přinutil mě k tomu,“ říká Lariová v knize s názvem Tendenza Veronica (Veroničino směřování), která je revidovaným vydáním publikace z roku 2004. Incident v Neapoli byl podle ní pouze jedním z posledních problémů s manželem.

Lariová: Už nezabráním tomu, aby ze sebe dělal šaška před celým světem

Podle britského serveru BBC Lariová dále řekla, že prý nemůže Berlusconimu dále bránit, aby ze sebe dělal před celým světem kašpara. Byla by však prý ochotná uvažovat o tom, že s ním zůstane, pokud by podstoupil sexuologické léčení.

Autorka knihy, novinářka Maria Latellová, se s Berlusconiho ženou zná 18 let. Hovoří o ní jako o racionální a uvážlivé ženě s hlubokým smyslem pro rodinu. Před časem se manželé údajně dohodli, že budou žít odděleně, ale vzájemně se budou respektovat. Podle Latellové úmluvu porušily poslední manželovy aféry s nezletilou modelkou a luxusními prostitutkami.