Exploze bomby na Slovensku si vyžádala jednoho mrtvého a pět zraněných

Bratislava - Jednoho mrtvého a pět zraněných, z toho dva těžce, si dnes vyžádala exploze nastražené výbušniny v závodě na plasty Euromont ve slovenských Topoľčanech. Obětí je pravděpodobně sám pachatel útoku. Všech pět zraněných zaměstnanců bylo ošetřeno v nemocnici v Topoľčanech. Nejhůře zraněná osmadvacetiletá žena byla dopravena do fakultní nemocnice v Nitře. Vzhledem k četným zraněním a popáleninám na 30 procentech těla byla převezena do popáleninového centra v Bratislavě. Další okolnosti výbuchu jsou předmětem vyšetřování.

Výbuch způsobila trhavina, kterou okolo 11:00 přinesl do budovy neznámý muž slovenské národnosti. Okamžitá identifikace není vzhledem ke stavu těla možná, uvedl policejní prezident Ján Packa. Podle zpravodajky ČT Olgy Bakové šlo možná o místního obyvatele, svědkové ho ale prý nikdy neviděli.

K výbuchu došlo v 11:30 v administrativní budově firmy, jež od roku 2003 vyrábí plastová okna a dveře. Tlaková vlna poničila především okna objektu, na místě zasahovaly dvě cisternové stříkačky a sedm hasičů. Oheň, který vznikl při výbuchu, hasiči uhasili. Policie potvrdila předchozí informace, že šlo o nástražný výbušný systém. 

Vstup a reportáž Olgy Bakové (zdroj: ČT24)

Podle některých médií patří firma podnikateli, který je spojován s podsvětím. Mezi zraněnými je i manželka a matka majitele firmy. Zraněni byli nejen zaměstnanci podniku, ale i náhodní zákazníci, připomíná Baková.