Americký obchodník se fingovanou nehodou chtěl vyhnout vyšetřování

Tallahassee (USA) - Policie v Tallahassee na Floridě zatkla obchodníka, který fingoval vlastní tragickou smrt při letecké nehodě, aby se vyhnul trestnímu stíhání za podvod. Osmatřicetiletý Marcus Schrenker okradl o několik milionů dolarů investory, kteří mu svěřili peníze. Proto nechal havarovat jednomístné letadlo, z něhož ale předtím vyskočil padákem. Teď mu navíc hrozí trest za obecné ohrožení - stroj se zřítil v obydlené oblasti a dopadl jen asi 50 metrů od několika domů.

Podle CNN se osmatřicetiletý Marcus Schrenker pokusil ještě před svým zadržením spáchat sebevraždu, jeho zranění však nebyla vážná a po ošetření není jeho život v ohrožení.

Schrenker byl od neděle pohřešován poté, co letiště v západní části Floridy zachytilo nouzové volání z jeho jednomístného letadla. Podle policie ale obchodník po odvysílání nouzového signálu nastavil stroj na autopilota a nechal ho havarovat v obydlené oblasti. Sám se ještě před zřícením stroje katapultoval.

Podle policie chtěl Schrenker pomocí fingované nehody utéci před vyšetřováním. Už v minulosti byl navíc kvůli nepovoleným finančním machinacím odsouzen k pokutě přes půl milionu dolarů (deset milionů korun).

Trosky jednomístného letadla amerického podnikatele Marcuse Schrenkera, který fingoval svou smrt
Zdroj: ČT24
Vydáno pod