Před střední školou v Chicagu se střílelo, pět lidí těžce zraněno

Chicago - Před budovou americké Dunbarovy střední školy v Chicagu se v pátek večer tamního času střílelo. Během střelby v areálu a okolí školy vypukla panika. Lidé křičeli a snažili se z místa utéct. Svědkové tvrdili, že slyšeli létat kulky. Podle úřadů bylo těžce zraněno pět lidí a policie zatím nikoho nezatkla - informuje agentura AP.

Podle mluvčí chicagských hasičů Eve Rodriguezové byli všichni zranění, z toho tři ve vážném a dva v kritickém stavu, převezeni do nemocnic. Podle listu Chicago Tribune jsou postřelení muži. Rodriguezová nemohla potvrdit, zda šlo o studenty.

Mluvčí chicagské policie Antoinette Ursittiová potvrdila, že před budovou školy bylo nalezeno pět postřelených lidí. Podle Ursittiové byl na páteční večer naplánován basketbalový zápas. Mluvčí ale nedokázala říci, zda se střílelo během utkání. Na místo podle Chicago Tribune vyjelo šest sanitních vozů.

Patnáctiletá studentka prvního ročníku Shaneisha Turmanová vypověděla, že stála před vchodem do školní tělocvičny, když uviděla, jak na autobusovou zastávku přijela stříbrná dodávka. Posádka vozu prý předstírala střelbu a poté „opravdu začala pálit“. Turmanová údajně viděla spadnout dva zraněné na zem.

„Dva lidé, kteří byli postřeleni, prostě jen leželi na zemi,“ řekla šestnáctiletá Tierra Buileová s tím, že kulka je zasáhla do nohou. Z tělocvičny prý vyšla, když střelba skončila. Později se dozvěděla, že další tři zranění byli na autobusové zastávce.

Policie zatím nikoho nezatkla.