Příležitost k investici - na Slovensku je na prodej výjimečný diamant

Bratislava - Největší výstava diamantů v historii země se otvírá v Bratislavě. Nejhodnotnější z vystavovaných drahých kamenů má cenu milionu eur. Pro zájemce o koupi je to unikátní možnost investice.

Absolutně čirý, téměř 12karátový diamant, který nemá ve světě obdobu, budou moci obdivovat návštěvníci výstavy v Bratislavě. Objeví se zde i prsten za pět milionů korun i další drahé kameny, jejichž cena dosahuje až šestimístných cifer.

Drahé kameny na výstavě jsou především lákadlem pro investory. Ti, kdo nechtějí prodělat na zavedení eura, by měli o koupi diamantu vážně uvažovat. „Je to jedna z možností jak mohou lidé vlastně bezpečně a téměř nenápadně překonvertovat peníze ze slovenských korun na eura, protože diamant je mezinárodní měnou,“ říká Přemysl Synek, generální ředitel holdingu D.I.C.

Nejtvrdší nerosty, symboly bohatství a dokonalé krásy se v době finanční krize mění na nejtvrdší platidlo. Obchodníci nabízejí přímo investiční diamanty. „V posledním roce i v důsledku finanční krize zaznamenáváme poměrně významný nárůst investičních kamenů až v řádech několika desítek procent,“ vysvětluje prezident holdingu D.I.C. Luboš Říha.

Jsou malé, lehké, dají se snadno převážet. Investování do diamantů má ale jednu nevýhodu, znamená to vzdát se peněz na několik roků. V případě nejdražšího československého diamantu jsou ale ochotni přinést takovou oběť až čtyři zájemci.

Výstava diamantů v Bratislavě potrvá do soboty, potom kameny poputují do trezorů a k nahlédnutí budou jen pro vážné zájemce, tedy pro ty, kteří nabídnou dostatek peněz.