Republikáni zaplatili za oblečení Palinové 150 tisíc dolarů

Washington - Republikánský kandidát na prezidenta John McCain nevypadal příliš šťastně, když musel během dneška několikrát vysvětlovat, proč Republikánská strana dala jeho kandidátce na viceprezidentský post Sarah Palinové 150 tisíc dolarů (což je asi 2,9 milionu Kč). Ta peníze použila na nákup ošacení, make-upu a módních doplňků. Podle McCaina bude ale všechno oblečení na konci kampaně darováno na charitu.

O tom, kolik aljašská guvernérka utratila ze stranické pokladny za módu, informoval jako první list Politico. Oblečení prý bylo zakoupeno v luxusních obchodech jako Saks Fifth Avenue a Neiman Marcus.

John McCain:

„Svého času potřebovala oblečení.“

Na dotaz, zdali McCaina překvapila celková suma vydaná za oblečení jeho partnerky v bitvě o Bílý dům, senátor odpověděl, že „ho nic nepřekvapuje“. McCain se k tématu kromě sdělení, že na jeho ošacení nejdou peníze ze stranické pokladny, víc nevyjádřil.

Podobně dnes na dotaz reportérů odpověděl i demokratický kandidát na viceprezidentský post Joe Biden. „Platím si za svoje obleky. Platím si všechno své oblečení,“ řekl Biden.

Podle agentury AP kontrastuje výše sumy, kterou Palinová utratila za oblečení s jejím tvrzením, že reprezentuje obyčejné Američany. Palinová se během kampaně objevovala v různobarevných elegantních kostýmech s luxusními šperky včetně mnoha různých druhů náušnic.

Vydáno pod