Turisté v Kalifornii zřejmě objevili věci dobrodruha Fossetta

Los Angeles - Turisté ve východní Kalifornii objevili několik věcí, které zřejmě patřily milionáři a dobrodruhovi Stevu Fossettovi. Dnes o tom informoval server CNN. Fossett zmizel před rokem při letu nad nevadskou pouští a letos v únoru byl úředně prohlášen za mrtvého. Podle kalifornských úřadů našli turisté v úterý zmuchlaný svetr a pilotní průkaz, na němž však chyběla fotografie.

Velitel místní policie Randy Schienle prohlásil: „Nejsme si jistí, zda to skutečně patřilo Stevu Fossettovi, na identifikační kartě ale je jeho jméno.“ Fossett (63) vzlétl sám 3. září 2007 z odlehlého ranče na krátký vyhlídkový let nad nevadskou pouští, ze kterého se ale už nevrátil. Úřady vzdaly pátrání po dobrodruhovi začátkem letošního roku, několik soukromých osob ale stále pátrá po jeho ostatcích.

Dosud nevysvětlené zmizení stroje s pilotem vyvolalo i řadu spekulací. Například, že Fossett vše zinscenoval a někde se ukrývá. Jeho rodina to ale popírá a poukazuje na to, že v nehostinné krajině se podobně ztracení lidé hledali i desítky let a někteří se nikdy nenašli.

Fossett má na kontě 116 rekordů v pěti sportovních disciplínách, 60 z nich nebylo dosud překonáno. V roce 2002 jako první sám obletěl zeměkouli v balonu bez mezipřistání. V roce 2005 podnikl v letadle první sólový oblet Země bez mezipřistání a bez doplnění paliva. Další rekordy Fossett drží v letu vzducholodí, v bezmotorovém létání a v jachtingu.

Úřady prohlásily Steva Fossetta za mrtvého.
Zdroj: ČT24