Mimozemšťané existují, tvrdí bývalý astronaut

Mimozemšťané existují a Zemi už několikrát navštívili, ale vlády jejich přítomnost už šest desetiletí tutlají. S tímto šokujícím tvrzením přišel bývalý americký astronaut a šestý člověk na Měsíci Edgar Mitchell.

Sedmasedmdesátiletý Mitchell v rozhovoru pro britskou rozhlasovou stanici Kerrang! Radio prohlásil, že podle zdrojů amerického Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA), jež kontakt s mimozemšťany zaznamenaly, jsou obyvatelé cizích planet „malí mužíčci, kteří nám připadají podivní“.

Opravdový mimozemšťan tak podle něj odpovídá běžné představě - je malé postavy, má velké oči a hlavu. Naše technologická vyspělost „není zdaleka tak rozvinutá“ jako jejich, a „pokud by chtěli být nepřátelští, pak už bychom teď neexistovali“, dodal.

Mitchell: Vlády to 60 let tutlaly

„Měl jsem to privilegium seznámit se se skutečností, že nás mimozemšťané na této planetě navštívili, že tedy fenomén UFO je skutečný,“ řekl Mitchell. „Naše vlády to všechno dobře tutlají posledních 60 let nebo tak, ale pomalu to prosakuje ven a někteří z nás měli tu čest se s některými informacemi seznámit.“

Činitelé NASA ovšem rychle Mitchellovo tvrzení zpochybnili. Mluvčí úřadu uvedl: „NASA UFO nesleduje. NASA se nepodílí na žádném utajování informací o mimozemském životě na této planetě ani jinde ve vesmíru. Pan Mitchell je skvělý Američan, ale my jeho názory na tuto záležitost nesdílíme.“

Mitchell spolu s velitelem Apolla 14 Alanem Shepardem drží rekord nejdelší procházky po Měsíci, když tu během mise v roce 1971 strávil devět hodin a 17 minut.