Web pro krásné lidi napadl virus, přihlásily se tisíce „ošklivců“

Washington – Sociální síť BeautifulPeople.com napadl virus nazvaný po pohádkové postavičce zlobra Shrek. To zapříčinilo, že na web, na který se můžou zaregistrovat jen krásní lidé, kteří projdou přísným výběrovým řízením, se za měsíc a půl přihlásilo několik desítek tisíc „obyčejných“ smrtelníků. Jenže majitel webu teď rozhodl, že „ošklivci“ musí rozhodně z kola ven.

Každý člen elitní výběrové sociální sítě Beautiful People musí podle pravidel webu projít přísným přijímacím řízením. Při něm stávající členové klubu hodnotí, zda je uchazeč dostatečně krásný a atraktivní, aby se mohl začlenit do jejich řad. 

BeuatifulPeople.com

Je sociální síť pro krásné lidi. V současnosti má po celém světě víc než 700 tisíc členů. Ti přitom museli projít přísným přijímacím řízením. Členové sítě při něm hodnotí profilové fotografie nových uchazečů a dávají jim jedno z následujících hodnocení: 'Zcela jistě ne', 'Ne', 'Tak dobře' a 'Krása'. Na základě hodnocení je pak buď žadatel vyloučen, nebo přijat. 

V průměru je do klubu krásných přijat jeden žadatel ze sedmi. Nejvíce krásných lidí podle členství v této síti je v USA, Dánsku a Francii. Členové komunity krasavců pak nejčastěji zamítají členství lidem z Velké Británie, Ruska a Polska.

Jenže virus prolomil tento systém a lidé se mohli zaregistrovat, aniž by někdo hodnotil jejich vzhled. Mezi krásné lidi se tak dostalo asi 30 tisíc obyčejných smrtelníků. Vlastník webu se už za to internetové komunitě krasavců a krasavic omluvil a dodal, že postupně všechny nehezké členy ze sítě vyloučí.

„Je nám upřímně líto všech nešťastných lidí, kteří byli přijati za členy komunity a věřili, byť jen na krátkou dobu, že jsou hezcí. Nyní musí spolknout hořkou pilulku, ale je určitě lepší poznat alespoň na chvilku kousek nebe než tyto rajské plody neochutnat vůbec,“ říká ředitel webu Greg Hodge. 

Zatím není jasné, kdo za virovým útokem na web stojí. Existují ale domněnky, že by to mohl být někdo z bývalých zaměstnanců. Majitel webu nicméně ujišťuje, že posílí ochranu, aby se už neopakovala situace, že by mezi elitní klub krasavců pronikli nějací „šeredové“.