Rozzuření sloni v Indii zabili člověka

Dillí - Dva rozzuření sloni zabili na jihu Indie člověka. Zvířata vtrhla do školy, kde zaútočila na ostrahu. Úřady vyzvaly obyvatele, ať nevycházejí a nehází na slony kamení. Čtyřem stovkám policistů se nakonec podařilo slony uspat. Tato zvířata v Indii postupně přicházejí o své přirozené prostředí pro život a často zabloudí do měst. Ročně zabijí několik stovek lidí.

Incident se stal ve státě Karnátaka. Rozzuřený slon a sloní mládě pustošili vše, co jim stálo v cestě. Sloni do města dorazili od dálničního obchvatu, následně se vydali do obchodní školy, kde napadli strážce. Běsnění zvířat pak pokračovalo, sloni ničili auta, zabili dokonce krávu.

Asi čtyři stovky policistů se snažily zvířata zpacifikovat. Navíc měly plno práce také se zvědavci, kteří se seběhli, aby se na zvířata podívali.

Rozzuření sloni v Indii (zdroj: ČT24)

Sloni v Indii přicházejí o přirozené prostředí a stále častěji se dostávají při hledání potravy do blízkosti obydlených míst. Klid nemají ani v národních parcích, protože lidé nerespektují pravidla, sami v lesích loví nebo v nich pasou dobytek.