Kennedy chtěl tajné informace o UFO. Zemřel proto?

Washington - O vraždě amerického prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho už bylo napsáno mnoho, včetně několika konspiračních teorií. Teď se ale objevila další. Jen deset dní před smrtí údajně požádal prezident CIA o tajné informace o UFO. Jenže tajná služba nechtěla dokumenty poskytnout. Objevily se proto spekulace, že prezident zemřel, aby se nedozvěděl pravdu o mimozemšťanech.

Americký spisovatel William Lester, který o Kennedym píše knihu, získal od CIA dopis, v němž sám prezident 12. listopadu roku 1963 žádá šéfa služeb o tajné dokumenty týkajících se UFO. Bylo to jen deset dní před jeho cestou do Dallasu, kde byl Kennedy zastřelen. Podle odborníků na neidentifikovatelné létající objekty přiživuje dopis teorii, že prezident zemřel kvůli tomu, aby se nedozvěděl pravdu. 

Zveřejněné dokumenty totiž odhalují Kennedyho plány na spolupráci se Sovětským svazem. S ním chtěl prezident sdílet informace právě o UFO, chtěl také spolupracovat na vesmírném a měsíčním výzkumu. 

Prezident se totiž obával, aby sověti nepokládali případné podezřelé létající objekty nad jejich územím za americkou špionáž. „Spousta UFO bylo zaznamenáno právě v Sovětském svazu. Velice se obával, aby sověti mylně nepokládali UFO za americkou agresi, aby si nemysleli, že jde o nějakou novou technologii,“ říká spisovatel Lester. 

„To byl jeden z hlavních důvodů, proč chtěl o problematice získat více informací a proč je chtěl vymanit z působnosti NASA tak, aby je mohl poskytnout sovětům,“ dodal.

Jenže CIA nechtěla jen tak informace pustit. Například šéf služby tehdy v interním oběžníku napsal, že Kennedyho ochranka žádá odtajnění informací o aktivitách CIA, „což nemůžeme připustit“.

Vydáno pod