Ruská armáda vyráží proti nepříteli s nafukovacím tankem

Moskva - Ruská armáda musí být schopná ubránit se nepříteli, zároveň ale musí šetřit. Jak ale za málo peněz dostat hodně muziky? Rusové vymysleli neotřelý způsob, jak ošálit cizí špiony - nafukovací zbraně. Ty vypadají jako skutečné, jsou lehké, snadno přenosné a hlavně levné. Maketa přitom ideálně zmátne nepřátelské radary a termokamery.

Ruské velení mění taktiku, jedna z nejnovějších strategických zbraní se vejde do větší brašny a vyžaduje jen pořádnou dávku vzduchu. Rusové už vyrobili nafukovací tank, ten šetří armádě peníze i munici. Stojí 100krát míň než ten pancéřovaný. Nepřítel přitom považuje nafouknuté makety za pravé. 

Ruská armáda tak jen díky vzduchu v mžiku získá hradbu z nafukovacích tanků, která nepřítele zastraší. Když je po všem, stačí vytáhnout zátku a sen o mocné výzbroji ruské armády rychle splaskne. 

Reportáž Hany Scharffové (zdroj: ČT24)

Kromě tanků má ruská armáda i nafukovací raketomety, včetně raket S-300. V budoucnu bude mít prý ruská armáda i nafukovací stíhačky MiG. 

Zbraně jsou velmi realistické, jsou vyrobené ze zvláštního materiálu, který zmátne nepřátelské radary i termokamery. Protivníci tak žijí v iluzi, že jde o skutečné zbraně. Nafukovací výzbroj vyrábějí švadleny v někdejší továrně na horkovzdušné balony. 

  • Nafukovací raketomet autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2015/201489.jpg
  • V Rusku mají nafukovací zbraně. autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2015/201490.jpg