Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Češky ovládly Wimbledon. Benešová vyhrála smíšenou čtyřhru

Londýn – Na letošním ročníku nejslavnějšího tenisového grandslamu Wimbledon se českým hráčkám nebývale dařilo. Po včerejším senzačním vítězství Petry Kvitové ve finále dvouhry a po úspěchu Květy Peschkeové v ženském deblu třetí titul přidala tenistka Iveta Benešová. V zápase smíšené čtyřhry spolu s Rakušanem Jürgenem Melzerem porazila 6:3 a 6:2 čtvrtou nasazenou indicko-ruskou dvojici Mahéš Bhúpathí, Jelena Vesninová.

Osmadvacetiletá Benešová, jež ve dvouhře vypadla ve druhém kole, se na Centrálním kurtu All England Clubu dočkala svého premiérového grandslamového titulu. Na okruhu WTA vyhrála dva turnaje v singlu a dvanáct v deblu. V hledišti jim tleskala mimo jiné sedminásobná wimbledonská vítězka ve čtyřhře a mixu Helena Suková.

S Melzerem hrála smíšenou čtyřhru poprvé. "Přišel za mnou, jestli se nechci zapsat. Měla jsem štěstí, že vypadl ze singlu a měl čas na mix," dodala Benešová. "Hrálo se mi s ním výborně. Byl všude, bylo to jeho vítězství. Mohl tam stát kdokoli s raketou, stejně by to vyhrál. Ale taky jsem hrála dobře," uvedla.

Benešová by dnešní vítězství zařadila vysoko mezi své úspěchy, ale na druhou stranu smíšenou čtyřhru nepřeceňuje. "Je to spíš pro zábavu, taková oddychovka. Potom, samozřejmě, když se postupuje dál, tak se to bere víc vážně a chce vyhrát každý," prohlásila. Nervózní byla prý v prvním společném zápase. "Ale ve finále jsem byla uvolněná. Byla to prostě legrace," řekla.

Výhra Benešové následovala po vítězství Petry Kvitové ve dvouhře a po úspěchu Květy Peschkeové v ženském deblu. "Určitě to byl úžasný ročník pro Česko. Tohle vítězství se nedá srovnat s Petrou nebo s deblem. Jsme až na třetím místě, ale tenhle rok je to výborný úspěch," řekla Benešová.

Melzer a Benešová se nebrání tomu spolu hrát znovu, ale záleží na tom, jak se jim bude dařit ve dvouhře. "V tomto případě jsme měli štěstí, že jsme prohráli v singlech. Když za mnou Iveta přijde, že se mnou chce hrát, když vypadnu ve dvouhře, tak to rád udělám. Pokud budu pokračovat v singlu, tak to bude smůla," uvedl Melzer. "Já bych ráda, ale oba hrajeme dvouhru i čtyřhru. Je to náročné, tak uvidíme," dodala Benešová.

Úspěch starších hráček bohužel nedoplnil další český účastník wimbledonského finále Jiří Veselý. V juniorském finále čtyřhry s Britem Goldingem podlehli páru Morgan – Pavič ve třech setech 6:3, 4:6 a 5:7.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články