Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kapitánem Slavie bude v nové sezoně Lukáš Jarolím

Praha – Záložník Lukáš Jarolím bude v nové sezoně kapitánem Slavie. Na herním soustředění v Itálii si ho do této role vybrali ostatní hráči. Čtyřiatřicetiletý středopolař převezme funkci po Slovákovi Karolu Kiselovi, který se v létě vrátil do FC Sydney. "Myslím si, že Lukáš bude správným lídrem nejenom na hřišti, ale svým stoprocentním přístupem i mimo něj," uvedl trenér Michal Petrouš.

"Dokazuje, že si takovou poctu od týmu zaslouží. Jeho výkon to znovu potvrdil," připomněl kouč poslední přípravný zápas v Itálii a zároveň generálku na start první ligy, ve kterém Slavia díky dvěma Jarolímovým brankám remizovala s Laziem Řím 3:3. Zástupci kapitána budou útočník Stanislav Vlček a zadák David Hubáček.

Přestože slávisté v letní přípravě ani jednou nevyhráli, Petrouše to nijak neznepokojuje. Naopak ho těší, že v Itálii sehráli jeho svěřenci kvalitní zápasy s výběrem Bayernu Mnichov do 23 let a celky ze Serie A Parmou a Laziem.

Michal Petrouš:

"Výsledky v přípravě není nutné podceňovat ani přeceňovat. V některých fázích utkání jsme přehrávali špičkové soupeře. Věřím, že to všechno přijde v pravý čas a výhru si připíšeme v ostrém startu v lize."

Soustředění na Apeninském poloostrově hodnotí jako velmi povedené. "Připravovali jsme se na vynikajícím hřišti, měli jsme perfektní zázemí v hotelu Kristiania s kompletní rehabilitační linkou, výbornou stravu, měli jsme tři výborné soupeře, kteří nás prověřili. Soustředění hodnotím po všech stránkách pozitivně. Věřím, že jsme se na start ligy připravili dobře," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články