Estulin: Bilderberg není konspirační spolek

Praha – Už dvacet let se investigativní novinář Daniel Estulin zabývá skupinou Bilderberg. Podle zastánců spikleneckých teorií je právě Bilderberg tajným spolkem elit, které se snaží ovládnout celosvětové dění. Estulin ale bujaré konspirační teorie krotí: „Bilderberg není tajná organizace, žádná konspirace nebo sekta. Jeho členové nesedí kolem stolu s rukama na křišťálové kouli. Zabývají se spíše limity, které omezují světovou společnost.“

Skupina Bilderberg je pojmenována po nizozemském hotelu de Bilderberg, ve kterém se v roce 1954 sešlo 130 nejvlivnějších lidí světa. Schůzku organizovala nizozemská královská rodina a klan Rockeffelerů, amerických bankéřů. Díky úspěchu prvního zasedání vznikla každoroční tradice jednání nejvýznamnějších lidí světa zahrnujících politiky, členy královských rodin, politology, finančníky i šéfy význačných celosvětových společností.

Novinář Daniel Estulin se Bilderbergem zabývá dvacet let a jako jediný publikoval řadu informací, které se tohoto spolku týkají. Sám s úsměvem říká, že díky svému dědečkovi, který pracoval v 50. letech pro KGB, má velmi dobrý přístup k tajným informacím. V roce 2005 vydal knihu „Pravdivý příběh klubu Bilderberg“, ve které odhalil řadu podrobností o tomto tajemstvím oplývajícím uskupení. Řada Estulinových informací, ať už se původně jevily jako neuvěřitelné, se nakonec ukázala jako pravdivá – například válka v Iráku, roce 2006 také předpověděl hypoteční a ekonomickou krizi, ke kterým došlo o dva roky později.

Rozhovor s Danielem Estulinem (zdroj: ČT24)

Ekonomická krize byla předem připravena

Podle Estulina je současná ekonomická krize řízenou akcí, kterou připravila právě skupina Bilderberg. „Planeta má kolem sedmi miliard lidí, ale přírodní zdroje jsou značně omezeny. Nemůžou vystačit pro všechny lidi, takže se musí snížit populace. To provedete tak, že zničíte světovou ekonomiku – když ekonomika roste, roste i populace. Naopak v době krize, populace klesá, a to se děje zrovna teď. Současná ekonomická krize je rozhodně zcela řízená a vykonstruovaná,“ ujišťuje novinář.

"Lidé nepotřebují další peníze. Potřebují vodu a jídlo. Protože když nemáte co pít, prostě zemřete. Je to jednoduché. A není důležité, o jaké země se jedná. Zajímají se (členové Bilderbergu) o nadnárodní organizaci, jakousi superspolečnost, kterou kontrolují. Dvě miliardy lidí se samozřejmě ovládají lépe než sedm miliard."

BRIC je konstruktem Bilderbergu

Ekonomiky Brazílie, Ruska, Indie a Číny jsou označovány zkratkou BRIC. Poprvé byl tento termín použit bankou Goldman Sachs v roce 2001. Podle banky se mají tyto ekonomiky v roce 2050 stát vzhledem ke svému rychlému růstu dominantními ekonomikami světa. Tyto země získávají stále větší vliv na celosvětové dění.

V současné době žije v zemích BRICu asi 40 procent světové populace. Jejich ekonomický růst by mohl znamenat další zvyšování počtu lidí na planetě. Podle Estulina je BRIC konstruktem Bilderbergu, který se snaží těmito zeměmi manipulovat. Indie je handicapována nedostatkem vody, takže růst její populace je zásadně omezen. Brazílie se nachází mimo epicentrum zájmu Bilderbergu. Největšími nepřáteli celé organizace tedy jsou Rusko a Čína. „Proto jsou tyto země různě poškozovány a manipulovány. V roce 2005 se na konferenci Bilderbergu hovořilo o manipulování s cenami ropy. Nejdříve měly růst ke 150 dolarům za barel a potom zase klesnout zhruba ke 40 dolarům. A přesně to se stalo. Pokud vytlačíte ceny ke 150 dolarům, zničíte čínskou ekonomiku. A pokud ceny zase klesnou, poškodíte i ruské hospodářství. Na každou zemi platí jiný způsob,“ popisuje Estulin.

Bildergerg: studnice konspiračních teorií

Bilderberg se stal okamžitě po svém vzniku terčem konspiračních teorií. Už v roce 1955 byl na pořadu jednání Bilderbergu úmysl sjednotit Evropu a zavést společný evropský trh, což se naplnilo vznikem Evropské unie a zavedením eura. Přesto, že jsou na akci zváni i novináři prestižních amerických médií, na veřejnost se žádné zásadní informace nedostanou. Veškeré zveřejňované materiály jsou podrobovány přísné cenzuře.

Důvodem pro vznik konspirací o Bilderbergu jsou i přísná bezpečnostní opatření, která zasedání provázejí. V roce 2002, kdy se sjezd konal u Washingtonu, byli účastníci převáženi do hotelu vlastní helikoptérou. K hotelu vedla pouze jedna přístupová cesta, kterou nepřetržitě hlídala policie. Konspirátoři zacházejí až tak daleko, že vidí za Bilderbergem snahu o zotročení lidí, radikální a násilné snížení velikosti populace a vytvoření jediné celosvětové vlády.

  • Hotel de Bilderberg autor: Michiel1972, zdroj: wikipedia http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/23/2239/223806.jpg
  • Hypoteční krize zdroj: flickr.com http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/11/1091/109025.jpg
  • Státy BRIC autor: Felipe Menegaz, zdroj: wikipedia http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/23/2239/223814.jpg