Ondřej Kepka bude v novém pořadu učit „krásnou věc, jakou je film“

Praha - Česká televize připravila pro filmové fanoušky a videoamatéry magazín Zoom. Průvodcem pořadu a rádcem pro zkušenější i méně zkušené filmaře bude režisér a herec Ondřej Kepka. První díl uvede ČT2 ve středu 3. září od 17:05. Hostem pořadu bude pedagog FAMU Jiří Myslík, herec a režisér Martin Bohadlo a doc. Martin Štoll, který se podělí o postřehy z poroty Národní filmové soutěže.

"Pro nás je nejhorší najít takovou míru, aby si zkušení amatéři neříkali: pro nás to není, to je pro malé děti, ale aby zas úplní začátečníci neměli dojem, že je to na ně příliš složité,„ doufá v úspěch pořadu Ondřej Kepka. Sám bude filmové nadšence “zaučovat" v Ondřejově škole.

„Bude se věnovat čistě tomu, čemu se říká tvorba, základy řemesla, chci ukázat, jak si zjednodušit práci,“ popisuje „učitel“ Kepka. Jednoduchá témata, jako například natáčíme o Vánocích, chce prokládat „vážnějšími tématy“, jak pracovat ze zvukem nebo střihem. „Mojí ideou je získat pro tu krásnou věc, jakou je film, někoho, kdo není třeba ještě zcela rozhodnutý,“ dodal.

Vydáno pod