Nová lišta ČT24 nabízí přehled informací při běžné práci na počítači

Praha – Několik málo kliknutí na webových stránkách ČT24 umožní počítačovým uživatelům posléze kdykoliv intuitivně sledovat aktuální zpravodajství z domova, zahraničí, ekonomiky, sportu i počasí. To vše i bez aktivní návštěvy domovského portálu. Nedávno vytvořený útvar České televize Nová média připravil ve spolupráci s firmou Erika pro zpravodajskou stanici ČT24 další moderní aplikaci, která posílí uživatelsky pohodlný přístup k nejnovějším událostem. Odkaz na stažení zpravodajské novinky je umístěn na webu ČT24 v pravé části obrazovky.

Každý, kdo si zdarma stáhne aplikaci z webu ct24.cz, bude mít k dispozici aktuální zpravodajské informace tak, jak se zobrazují na liště ve vysílání ČT24. Po nedávné aplikaci živého vysílání ČT24 pro telefony iPhone jde o další rozšíření možnosti sledovat zpravodajství veřejné služby ČT na jiných platformách. Zatímco v iPhonu lze sledovat živé vysílání, listovat programem ČT24 a sledovat zprávy z portálu, právě vycházející aplikace umožňuje on-line propojení počítače s televizí tak, že člověk nemusí zprávy aktivně vyhledávat.

Na obrazovce počítače se aktuality objevují ve stejné podobě, v jaké je lze sledovat přímo ve vysílání. Lištu lze v počítači umístit na horní okraj nebo hned nad základní lištu Windows (doporučená varianta). Obrazovka se novému nastavení automaticky přizpůsobí a zprávy se aktualizují přesně tak, jako je tomu v televizním vysílání.

Milan Fridrich, výkonný ředitel ČT Nová média:

„Podobná služba na českém trhu chyběla. Aplikace umožní bez jakékoliv vlastní aktivity na webu sledovat aktuální textové zprávy z vysílání ČT24. Pokud některá zpráva uživatele zaujme, lze rychle přejít na internetový portál ČT24. Lišta v počítači je efektivním on-line zpravodajstvím, a měla by tak posílit postavení ČT24 jako moderního seriózního média.“