ČT24 do nového roku s novou grafikou i novým pořadem

Praha – S prvním lednem prochází výraznou změnou zpravodajský program České televize ČT24. Události, komentáře a Studio 6 se přesouvají jen na ČT24, vzniká nový interaktivní pořad Hyde Park. Výraznou změnu zaznamenává grafická stránka. Je sjednocena grafika ekonomických relací, novou vizuální podobu získává hlavní zpravodajská relace Události. Ucelený zpravodajský přehled nově ČT24 nabídne v sedm hodin ráno, v pravé poledne, ve čtyři hodiny odpoledne a v jedenáct večer. Vždy jako Ranní, Polední, Odpolední, respektive Noční události.

Nový grafický systém, na nějž ČT24 přechází, používají všechny prestižní zpravodajské televize na světě. Grafy, tabulky, mapy, živé telefonáty, zpravodajské vstupy mohou ode dneška diváci sledovat souběžně s moderátorským studiem. „Živý vstup nebo grafické vizualizace informací, které doplňují reportáže, aktualizují a obohacují program,“ poznamenal artdirektor ČT24 Alan Záruba. Divákovi tak nabízejí více informací v jednu chvíli.

Nová tvář Událostí i ekonomických relací

Reportáž Ziny Plchové (zdroj: ČT24)

„Po dvou letech od re-designu vizuálního stylu České televize jsme přistoupili k obměně. Chtěli jsme sjednotit vizuální styl prime-timu na ČT24, protože od 1. ledna přechází řada pořadů z jiných stanic ČT na dvacet čtyřku,“ dodal Záruba. Právě pod vedením jeho a Pavly Hromkové pracovalo na modernizaci vizuální stránky tři čtvrtě roku Centrum vizuální prezentace ČT.

Chybět nebude ani kompletně inovovaná grafická podoba ekonomického zpravodajství v pořadech Ekonomika24, Ekonomika+ a Studio Burza. Stejně jako Události i tyto pořady budou představeny v kompletně novém grafickém prostředí. Nabídnou grafy propojené s databází Reuters.

Události, komentáře s kulturou i sportem

Další novinkou je přesun ranního zpravodajského bloku Studio 6 a večerních Událostí, komentářů na ČT24. Dosud běžely souběžně i na ČT1, potažmo ČT2. „Je to výrazná změna. Posiluje se tak nejen zpravodajský charakter ČT24, ale také exkluzivita ČT24 jako nositele zpravodajství v rámci celé České televize,“ zdůraznil ředitel zpravodajství Milan Fridrich.

Události, komentáře navíc mění svůj vysílací čas. Dosud běžely každý všední den od půl jedenácté a jejich stopáž nepřesáhla čtyřicet minut. Od nynějška získají prostor mezi desátou a jedenáctou hodinou. Moderátorka pořadu Daniela Drtinová si od změny slibuje nejen více prostoru pro hosty a diskutovaná témata, ale i více místa nejen pro ekonomiku a politiku, ale i pro kulturní témata. Součástí bude živě moderovaný sport a předpověď počasí.

Interaktivní Hyde Park s Bosákem, Takáčem a Kvapilovou

Od jedenácté večerní poběží zmíněné Noční události. „Každá veřejná služba, která chce nějakým způsobem komplexně prezentovat ten den, se snaží mít hodinovou zpravodajskou relaci, takhle pozdě večer. Je to pro lidi, kteří se o svět zajímají, kteří se v něm potřebují orientovat,“ řekl Fridrich.

Úplnou novinkou ve vysílání ČT24 se pak stane interaktivní pořad Hyde Park s moderátory Danielem Takáčem, Pavlínou Kvapilovou a Jaromírem Bosákem. Začínat bude každý všední den deset minut po osmé večerní a potrvá padesát minut. Milan Fridrich v něm vidí další alternativu pro diváky. Ti budou mít v pořadu možnost vyjádřit se k aktuálním událostem, a to nejen pomocí živého telefonátu či SMS, ale třeba i Facebooku. Ze studia s nimi bude debatovat exkluzivní host.

  • Nová grafika Událostí autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/14/1325/132436.jpg
  • Nová grafika Studia Burza autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/14/1333/133263.jpg
  • Události, komentáře autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/14/1333/133267.jpg
  • Hyde Park autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/14/1333/133265.jpg
  • Změny na ČT24 v roce 2010 autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/14/1331/133082.jpg