Hřebejk točí Nevinnost

Praha – Režisér Jan Hřebejk začal před několika dny natáčet svůj nový film. Snímek Nevinnost podle scénáře tradičního Hřebejkova spolupracovníka Petra Jarchovského se bude točit především v Praze a na Máchově jezeře. Poslední klapka by měla padnout 10. října. V Nevinnosti si zahrají Ondřej Vetchý, Aňa Geislerová, Alena Mihulová nebo Luděk Munzar, který se tak po čtvrtstoletí vrací na plátna kin.

Do svého předchozího snímku Kawasakiho růže obsadil Hřebejk mimo jiné Ladislava Chudíka, který si návratem na filmové plátno vysloužil Českého lva za mužský výkon ve vedlejší roli. I v Nevinnosti se na plátna kin vrací jedna z hereckých legend – Luděk Munzar. Po bezmála pětadvacetileté pauze (naposledy ve filmu Františka Vláčila Mág) se v kinech objeví v roli hlavy rozvětveného rodinného klanu.

Nevinnost vypráví o rychlé cestě z vrcholu na absolutní dno. Uznávaný lékař, milovaný otec a manžel čelí obvinění z velmi těžkého zločinu. Ze dne na den vyměnil dobrou adresu za celu ve vazební věznici, odkud se nevina prokazuje hodně těžko, zvlášť když protistraně pomáhá člověk, který může být motivován osobní pomstou. Ve snaze zachránit se vyplavou na světlo tajemství, která měla zůstat navždy skrytá. 

„Náš film vypráví o lásce, o jejích nejrůznějších tvářích. Motivuje jednání všech našich postav,“ říká o svém novém projektu Jan Hřebejk. „Je tu láska rodičovská, láska dítěte k rodičům, láska manželská, láska přátelská, láska uražená, láska zrazená, láska nerovná, láska posedlá, vymyšlená, vylhaná, láska zakázaná, láska mimo zákon a láska člověka k člověku.“ 

Jan Hřebejk a Aňa Geislerová při natáčení filmu Nevinnost
Zdroj: ČT24/Bontonfilm