Pink vystoupila v Praze se svou „karnevalovou“ show

Praha - Hitem s všeříkajícím názvem Get The Party Started zahájila dnes večer jedna z nejlepších současných představitelek populární hudby a majitelka dvou cen Grammy - zpěvačka Pink - koncert na zpola zaplněném fotbalovém stadionu v pražském Edenu. Blonďatá Američanka vystoupila před posluchače krátce před půl devátou, když na pódiu vystřídala své hosty z americké kapely Good Charlotte. Hudební program ve slávistickém svatostánku začal už v pozdních odpoledních hodinách vystoupením písničkáře Xindla X se zpěvačkou Olgou Lounovou a jejich novými kapelami.

Vlády nad zvolna se plnícím stadionem se poté ujal zpěvák, textař a hudební producent a zároveň bývalý frontman rockové kapely Marvelous 3 Butch Walker. Dobře naladit fanoušky bezprostředně před příchodem hlavní hvězdy Pink pak dostala za úkol poprocková pětka z amerického Marylandu Good Charlotte.

Koncert zahájila třicetiletá Pink skladbou Get The Party Started, hned po ní následovala píseň Funhouse ze stejnojmenného alba z loňského roku. Blonďatá zpěvačka se neustále snažila komunikovat s publikem, od fanoušků pod pódiem ozdobeným třemi obřími obrazovkami si vzala květiny a plyšová zvířátka. Pink oděnou v černém vyzývavém kostýmu doprovázela čtyřčlenná kapel a o pěvecký doprovod se jí staraly dvě pomocné zpěvačky.

Reportáž Petra Viziny (zdroj: ČT24)

Pink v Praze oslavila manželovy narozeniny

Rychlejší skladby střídaly pomalé, prostřední část vystoupení zaplnily převzaté hity, mezi nimi vynikla What's Up od písničkářky Lindy Perryové z kapely 4 Non Blondes. Několik skladeb si s ní zahrál a zazpíval i Butch Walker, jehož si Američanka pozvala jako jednoho z předskokanů. Fanoušky pobavila i obří průhledná koule, které si pod pódiem mohli pohazovat. Během vystoupení Pink také stihla pozdravit svojí matku, která spolu s celou její rodinou přicestovala na narozeninovou oslavu zpěvaččina manžela, kterou pro něho Pink v Praze v pondělí uspořádala.

Vrcholem jeden a půl hodinové show, během ní zaznělo zhruba dvacítka písní, byla skladba So what, která pražský koncert uzavřela. Během ní se Pink prolétla zavěšená na speciálních popruzích nad hlavami fanoušků. Tentokráte ale z popruhů nevypadla, jako se jí to stalo ve čtvrtek na koncertě v Německu.

Kritizuje politiku bývalé hlavy státu George Bushe

Z alba I'm Not Dead z roku 2006 pochází píseň Stupid Girls, ve které zesměšňuje chování hvězd showbyznysu, ve skladbě Dear Mr. President zase kritizuje politiku tehdejší americké hlavy státu George Bushe. Také nejnovější, již páté studiové album Funhouse je prošpikováno mnoha hity. O hudebních kvalitách zpěvačky svědčí i dvě Grammy a sedm nominací, které má na kontě. 

Pink, vlastním jménem Alecia Mooreová, v hudbě vystřídala mnoho stylů od hip hopu přes rock až po rhythm & blues. Začínala jako tanečnice v nočním baru a zpěvačka doprovodných vokálů v hiphopové kapele. Její debutová deska Can't Take Me Home (2000) byla dvakrát platinová. Poté následovala neméně úspěšná alba M!ssundaztood (2001) a Try This (2003), na nichž se více přiblížila rocku.

Prestižní časopis Billboard zpěvačku zvolil nejvýznamnější popovou umělkyní poslední dekády, po světě Pink prodala přes třicet milionů svých alb. Pink se zároveň výrazně angažuje v práci pro charitu.

Pink přijela do české metropole v rámci turné The Funhouse Summer Carnival Tour 2010. Naposledy se v Praze představila loni v listopadu, kdy potěšila diváky v zaplněné vysočanské O2 Areně.