Exdepešák Alan Wilder v Česku hraje i podepisuje

Praha - Bývalý člen britských Depeche Mode Alan Wilder vystoupí 17. dubna v pražském Kulturním centru Vltavská se svým projektem Recoil. Akce s názvem A Strange Hour with Alan Wilder & Paul Kendall se zúčastní i Wilderův kamarád, producent a skladatel Paul Kendall, který také stál u zrodu alba Selected. Výběrovou desku představí Wilder osobně v pondělí na autogramiádě.

Wilder přijede do Prahy téměř po třech letech. V září 2007 tu ale nekoncertoval, pouze se setkal s fanoušky. Tentokrát se hudebník, který se podílel na slavných albech Depeche Mode Black Celebration, Music for the Masses, Violator či Songs Of Faith And Devotion, zdrží několik dní.

19. dubna, tedy ve stejný den, na který je ohlášeno vydání desky Selected, bude mít Wilder v Praze autogramiádu. Selected je kompilací zajímavých momentů kariéry projektu Recoil, vychází i v dvoudiskovém provedení, které je rozšířeno o několik raritních nahrávek a remixů.

Projektu Recoil se Wilder věnuje už od poloviny 80. let, nyní však poprvé vyráží na evropské turné s jeho audiovizuální pódiovou prezentací. Součástí koncertu je i hudba Depeche Mode. Členem legendární kapely byl Wilder od roku 1982 až do roku 1995.

Součástí dnešního večerního programu budou koncerty zástupců tuzemské scény. Večer otevře zpěvačka Monika Načeva společným akustickým vystoupením s kytaristou Michalem Pavlíčkem. To nabídne průřez tvorby Načevy i aktuální skladby z její poslední desky Mami.

Po vystoupení Wildera zahraje kolem půlnoci skupina Lakeside X se speciálně upraveným programem ze starších písní i novinek připravovaných pro třetí řadovou desku, která by se měla objevit v letošním roce. Večer zakončí filmová projekce Art In Motion - HR Giger - Revealed.

Recoil zahrají v KC Vltavská 17. dubna od 20:00. Autogramiáda proběhne v prostorách Bontonland Megastore na Václavském náměstí mezi 13:00 a 14:00 v pondělí 19. dubna.