Romeo a Julie 3. tisíciletí jsou muslim a křesťanka

Praha – Česká televize nabízí na dnešní večer opět jeden zajímavý dokument, který na příběhu dvou třicátníků ukazuje střet kultur. Egyptský potápěč Sam a britská úřednice Alison chtějí spolu začít nový, lepší život. Dokument nezakrývá, že se jedná o český pohled na konfrontaci islámského a křesťanského světa v příběhu jedné obyčejné lásky. V premiéře poběží na ČT2 18. března od 20:00 hodin. Scénář a režie Tereza Kopáčová.

Sam je egyptský potápěč, muslim, Alison anglická úřednice, vychovaná v křesťanském světě. Prožili milostný románek na Sinaji, podobný mnoha jiným, které tam vznikají během dovolené a pak skončí. Ale tihle dva se zřejmě potkali ve správný čas na správném místě. Osudové okolnosti je přiměly k rozhodnutí žít spolu. Přestože to pro oba znamená spoustu odvahy, tolerance a síly změnit svůj život. Jenže v tu chvíli islámští fundamentalisté zaútočili v Londýně, vzápětí na Sinaji.

EASTSIDESTORY - Romeo a Julie 3. tisíciletí – dokumentární love story režisérky, autorky scénáře a producentky Terezy Kopáčové časosběrnou metodou pečlivě zaznamenává celý příběh s jeho romantickými scénami, vyhrocenými střety i všednodenními peripetiemi.

Snímek vznikl v koprodukci České televize a Rafaj Jacket Bros Josef.

Vydáno pod