Nadpřirozená Dešťová víla bojuje za lidskou lásku

Praha - Dnešním dnem vstupuje do distribuce českých kin nová klasická romantická pohádka Dešťová víla. Pohádkový příběh je postaven na sporu obyčejných venkovanů s nadpřirozenými živly. Vzduch, Oheň, Země a Voda provádějí „pravidelnou inspekci“ u lidí. Tentokrát služba padla na Vodu alias Dešťovou vílu, která jde krajem převlečena za chudou ženu. Na své pouti poznává, že lidé začali myslet hlavně na peníze, a že se vytrácí láska a dobro. Pohádka vznikla v koprodukci České televize, Happy Celuloid s.r.o. a Postprodukce Praha.

Ondra (Jakub Gottwald), syn sedláka Lakoty (Miroslav Donutil miluje chudou Květušku (Vica Kerekes). Jejich lásce ale sedlák brání. Když se živly vrátí ke Slunci, žádají tvrdé potrestání. Slunce, které má lidstvo i přes jeho chyby rádo, se ráznému potrestání brání. Dešťová víla (Lenka Vlasáková) požádá Slunce, jestli by nemohla lidi potrestat sama - vezme lidem déšť.

Kraj sužuje sucho. Lidé nemají co sklízet, obilí neroste, sena jsou skoro spálena. Lakota využije situace a slíbí Ondrovi, že si může vzít Květušku za ženu pod podmínkou, že Květuška zařídí déšť. Ta se pak vydá za Dešťovou vílou. Musí splnit tři těžké úkoly. Ale ani po jejich splnění nemá Květuška s Ondrou vyhráno. Lakota je nenapravitelný…(více)

Dále hrají: Vzduch (Robert Jaškow), Oheň (Martin Dejdar), Země (Kateřina Macháčková), a v dalších rolích Simona Stašová, Jitka Sedláčková, Jaromír Dulava, Aneta Krejčíková, Petr Nárožný, Aleš Háma Marián Labuda, Martin Dejdar, Kateřina Macháčková a další.

Původní scénář Dešťové víly napsal Jan Míka, zkušený televizní scenárista (Život na zámku, Šípková Růženka, Náměstíčko, Náves) jako svůj první celovečerní scénář na motivy pohádky Theodora Storma.

Hudbu složil Petr Hapka. „Písničku s názvem “Beránci„ složil Petr Hapka na text Pavla Vrby, zazní ve filmu, stejně jako komponovaná hudba stejného autora, je typicky “hapkovská„, romantická, jímavá a nezaměnitelná!,“ říká režisér filmu Milan Cieslar, který se s filmovou pohádkou potkal rovněž poprvé. (video)

  • Dešťová víla zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/15/1419/141895.jpg
  • Dešťová víla zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/15/1419/141894.jpg