Koncerty, výstavy a další nabízí tradiční festival Vánoční prázdniny v Telči

Telč - V neděli večer začal koncertem skupiny Nezmaři tradiční festival, který se v Telči koná vždy v období mezi vánočními svátky a Silvestrem. Letos se festival kvůli rekonstrukci velkého sálu přemístil do komorního prostředí na zámku, který je podle hlavního organizátora Milana Koláře vhodným místem pro zachování atmosféry Vánoc. Festival nabídne koncerty a výstavy, ale i sport a výlety do okolí. Poslední koncert prázdnin se uskuteční ve středu 30. prosince ., na Silvestra pak bude možné zajít na výstavu, zabruslit si nebo zahrát hokej s divadlem Sklep.

Okolní krajina nabízí krásné pohledy na město samotné

„Už skoro tradičně jsou tu Nezmaři a Žalman a do toho tu bývá Honza Hrubý, letos s Mišíkem,“ popisuje program koncertů hlavní organizátor festivalu Milan Kolář. Vystupovat letos bude také kapela Jarret.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)

Návštěvníci města Telč se mohou během dne procházet po okolí, které nabízí mnoho přírodních skvostů. Jedním takovým jsou i okolní rybníky. „Největším kluzištěm a sportovištěm jsou naše rybníky, které zamrzly a to nás velmi těší, protože i ti, co už nebruslí, zde najdou výjimečné pohledy na město, na jeho věže a na krásné náměstí,“ vyzdvihuje místostarostka Telče Hana Müllerová.