Štědrovečerní pohádka je rohatá

Praha – Pod vánoční stromeček přivádí Česká televize letos tak trochu podivnou společnost – čertovskou. Diváci se mohou těšit na nešikovného čerta Jiřího Mádla, čertovskou babičku Jiřinu Bohdalovou, dva zlodějíčky Pavla Zedníčka a Matěje Hádka, kteří se za čerty vydávají a nakonec se jimi i stanou. Pohádku Láska rohatá natočil Hynek Bočan, režisér i jiné slavné čertovské pohádky – S čerty nejsou žerty. Ani v pohádkovém příběhu, který diváci uvidí od 19:00 na ČT1, prý nebude chybět humor a milé vánoční pohlazení.

Láska rohatá je pohádkou, která stojí na straně zdravého rozumu a moudrosti. Má být příběhem o životních hodnotách a jejich hierarchii, o lidské hlouposti a samozřejmě o lásce.

V jedné zapadlé a také už řádně rozpadlé brdské hospodě, kde odpradávna sídlili čerti, se usadí dva vykutálení podvodníci, Berta a Vitouš (Pavel Zedníček a Matěj Hádek). Spolu s nimi tu tráví čas i čert snad té nejnižší kategorie, čertovský učeň a kuchaříček a hlavně outsider Záprtek (Jiří Mádl).

Když hospodu navštíví pekelná inspekce, Berta s Vitoušem se vydávají za čerty. Ovšem čerti to nejsou, a tak váženou pekelnou institucí důrazně požadovaný úpis ani nemají, ani ho nedokážou sehnat. Pošlou pro něj tedy nešťastného Záprtka. Smůla je, že ani Záprtek nevyniká žádnou z pekelných dovedností a s úkolem si neumí poradit.

Právě v tom čase v Jílovém jistá velice bohatá milostpaní (Naďa Konvalinková), která nade všecko miluje zlato, a proto zaměstnává dokonce svého osobního zlatníka, zatouží po zlatých očích. Ty ovšem zlatnický mistr vyrobit nedokáže. Milostpaní pro ně tedy pošle služebnou Aničku (Táňa Pauhofová), kterou hledání dovede až před pekelnou bránu. Tam se setká se stejně zoufalým a nešťastným čertem Záprtkem…