Hvězdou zítřka na Berlinale 2010 bude i Kryštof Hádek

Berlín - Mezi hereckými „hvězdami zítřka“, které se představí na filmovém festivalu Berlinale 2010, bude i sedmadvacetiletý Kryštof Hádek, známý z válečného snímku Jana Svěráka Tmavomodrý svět nebo z komedií Bobule. Jeho jméno spolu s dalšími deseti dnes oznámila organizace European Film Promotion, která již potřinácté na berlínském festivalu ocení evropské herecké naděje.

Porota výběr Hádka mezi hvězdnou desítku zdůvodnila slovy: Jeho výběr filmových rolí ukazuje zralý přístup k budování seriózní filmové kariéry. Stejně obratně se ujal náročných filmových rolí, které mu daly příležitost předvést rozsah jeho dovedností. Hádek se na filmovém plátně naposledy objevil v dramatu 3 sezóny v pekle, inspirovaném deníkovými zápisky Egona Bondyho, a krátce před tím v pokračování komedie Bobule.

Sedmadvacetiletý rodák z Prahy, který se nejnověji objevil v dramatu 3 sezóny v pekle, nebude prvním českým hercem oceněným titulem Shooting Star. EFP pro rok 2010 vybrala celkem deset „hvězd zítřka“. Je mezi nimi mimo jiné Nor Anders Baasmo Christiansen, který si zahrál jednu z hlavních rolí v romantické komedii Kámoš, uváděné i v českých kinech, nebo Ir Robert Sheehan, který se mihl v historickém seriálu Tudorovci.

Z českých herců byli titulem Shooting Star oceněni Aňa Geislerová, Jan Budař, Pavel Liška a naposledy v roce 2007 Klára Issová.