Duety na webu: Když hvězdy zpívají i nezpívají

Praha – Druhým večerem, opět od 20:00 na ČT1, pokračuje velkolepá pěvecká show Duety… když hvězdy zpívají. Přesně před týdnem se diváci seznámili s osmi soutěžními dvojicemi. Osm profesionálních zpěváků se bude snažit provést všemi osmi koly známé osobnosti, které zatím nikdy profesionálně nezpívaly. Jeden pár se ale už Králem a Královnou Duetů nestane, protože dnes dvojice, která získá nejméně hlasů od poroty i diváků, soutěž opustí. O všech účinkujících, o přípravě i průběhu soutěže se ale všichni, kterým se Duety zalíbily, mohou dovídat na webovém speciálu.

Speciál Duety hvězd představuje všechny účinkující soutěže, počínaje moderátory Terezou Kostkovou a Alešem Hámou přes soutěžní dvojice až k profesionální porotě, kterou tvoří Michael Prostějovský, Ota Balage, Linda Finková a Lubomír Brabec. Stranou nezůstanou ani kapela, vokalisté, hlasoví poradci a všichni ti, kteří se podílejí na výrobě pořadu a diváci je na obrazovce neuvidí.

Z každého soutěžního večera bude na stránkách zveřejněna reportáž hudebního publicisty Honzy Dědka a ukázka vystoupení všech zúčastněných dvojic. Celý záznam večera tak, jak ho uvidí televizní diváci po osm sobotních večerů, nelze na web umístit, protože to licence BBC nedovoluje.

Spolu s informacemi o obsahu a formě soutěže i jejích pravidlech je možné si na internetových stránkách Duetů přečíst a přehrát zajímavé reportáže z jednotlivých soutěžních večerů i ze zákulisí. Textové informace doplní videozáznamy a bohatá fotogalerie. Zajímavostí jsou i texty všech soutěžících písní a články o autorech, interpretech a vzniku těchto skladeb.

Na portálu nechybí ani soutěže pro diváky. Hlavní, velká tipovací soutěž nabízí možnost vyhrát užitečné předměty s logem pořadu a sadu podepsaných CD všech soutěžících zpěváků.

Aktuální komentář k průběhu soutěže poskytuje internetovým Duetům Aleš Háma výstižnými zprávami ve svém blogu. Na začátku každého týdne budou na internetových Duetech přizváni k chatu ti soutěžící, kteří byli ze soutěže vyřazeni. Záznamy ze všech chatů budou na stránkách postupně zveřejňovány tak, jak proběhnou.

Třetí soutěžní večer Duetů uvidí diváci výjimečně v neděli 15. listopadu na ČT1 od 20:00 hodin a rozhodnutí pak od 21:20 hodin. V sobotu 14. listopadu vysílá ČT1 od 20:00 přímý přenos Už je to tady – koncert z iniciativy Václava Havla k dvacátému výročí politických změn v Československu a pádu železné opony z prostor Pražské křižovatky.

HVĚZDY ZPÍVAJÍ (fotogalerie z prvního večera):