Přátelé z Doby ledové se ocitnou v dinosauřím undergroundu

Praha - Věčný smolař, prehistorický krysoveverčák Scrat, šavlozubý tygr Diego, mamut s mamuticí a ani lenochod "na zabití" Sid nechybí ve třetím pokračování divácky veleúspěšného animovaného snímku Doba ledová. V českých kinech se objeví 2. července s podtitulem Úsvit dinosaurů. Třetí díl se bude totiž odehrávat v podzemním světě těchto prehistorických ještěrů, za nimiž se zvířecí přátelé vypraví, aby pomohli Sidovi.

Lenochod, který rychleji jedná, než myslí, se totiž dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vajíčky. Svůj první přírůstek do rodiny očekávají ve třetím díle také mamuti Manny a Elie. Zamiluje se i krysoveverčák Scrat, který po osudovém setkání s krysoveverkou Scratte musí řešit dilema: ona, nebo oříšek?

V Úsvitu dinosaurů nechybí ani šavlozubý tygr Diego, jemuž připadá, že se z něj po boku kamarádů stal příliš velký měkkota. A do party přibude ještě jednooký lasičák Buck, který neúnavně loví dinosaury. Jejich ohromný podzemní svět je totiž zemí plnou nebezpečí, tajemných míst a rostlin pojídajících mamuty.

„Hodili jsme totiž naše hrdiny, kteří znají jen dobu ledovou a tající dobu ledovou, do prostředí, které jim je naprosto cizí, a oni nevědí, jak se mají chovat. Proto je tam čeká velké, neuvěřitelné dobrodružství,“ uvedl režisér Carlos Saldanha, který natočil i druhý film s podtitulem Obleva.

Novým prvkem posledního dílu jsou především trojrozměrné honičky. Dvojnásobný držitel Oscara Randy Thom vymyslel výjimečné dinosauří zvuky, jejichž základem byly záznamy zvuků velbloudů a slonů.

V českém dabingu uslyší diváci opět hlasy Jiřího Lábuse, Zdeňka Mahdala, Oty Jiráka, Kateřiny Brožové a dalších herců. Více o filmu

  • Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů zdroj: www.dobaledova-3.cz http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/10/963/96276.jpg
  • Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů zdroj: www.dobaledova-3.cz http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/10/963/96280.jpg