Depešáci zahráli v Česku pošesté a opět nezklamali

Praha - Na zaplněném fotbalovém stadionu Slavie v Praze vystoupila včera kultovní britská skupina Depeche Mode. Depešáci hráli v Praze už pošesté a i tentokrát sklidili obrovský úspěch. I přes překvapivý začátek, kdy se kapela v osm hodin pustila do hraní před ne ještě zcela zaplněným hledištěm. Depeche Mode přijeli do Prahy představit v pořadí už šestnáctou studiovou desku Sounds of the Universe. Podle kritiků se na ní vrací do období, kdy stvořili slavné písně Some Great Reward nebo Black Celebration.

Zajímavého zvuku dosáhli použitím starých hudebních nástrojů. „Práci na albu jsme si užili, atmosféra byla výborná. Použili jsme hodně starých zvuků a mixovali jsme je s moderními,“ uvedl klávesista Andy Fletcher.

Na úvod zahráli Depešáci skladbu In Chains, která otvírá i jejich aktuální album. Vedle nových skladeb potěšili ale své fanoušky i staršími hity. Zazněly například Master And Servant a Personal Jesus, dokonce došlo i na skladby Fly On The Windscreen a Strangelove, které kapela několik let vůbec nehrála. Dvouhodinový koncert zakončila balada Waiting For The Night.

Depeche Mode koncertovali v Česku (zdroj: ČT24)

Na shledanou v lednu

Formace pojmenovaná po francouzském módním magazínu má v Česku věrnou posluchačskou základnu. Jako jedna z mála slavných kapel populární hudby tu hrála už před revolucí v roce 1988. „Publikum nebylo tak bláznivé jako v dnešní době. Ale bylo velmi zajímavé podívat se za železnou oponu. Byli jsme mladí, chtěli jsme vidět svět,“ zavzpomínal Fletcher.

Tento týden sklidili Depeche Mode úspěch i v Bratislavě a Budapešti, teď mají namířeno do Paříže. Čeští fanoušci se jejich opětovného vystoupení v Česku dočkají 14. ledna příštího roku v pražské O2 areně.

Depeche Mode
Zdroj: ČT24/Tour Of The Universe 2009