Česká televize bude mapovat Smetanovu Litomyšl

Praha - Aktuality a pohledy do dění na letošním 51. ročníku festivalu Smetanova Litomyšl bude jako hlavní mediální partner přinášet Česká televize. Na své obrazovce nabídne přímý přenos slavnostního koncertu Europa Musicalis k předání štafety doprovodných akcí Českého předsednictví Evropské unie Švédsku, seriál Smetanova Litomyšl den po dni a pravidelné informace z festivalu bude nabízet i ve zpravodajství.

Mezinárodní operní festival Smetanova Litomyšl je po Pražském jaru druhým nejstarším hudebním festivalem v České republice; letos potrvá od 12. června do 7. července. Slavnostní koncert Europa Musicalis se uskuteční 28. června od 20:00, diváci jej zhlédnou na ČT2. Na programu jsou skladby W. Stenhammara, L. Segerstama a B. Smetany v provedení Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK pod taktovkou Leifa Segerstama.

Třináctiminutový pořad Smetanova Litomyšl den po dni bude vysílat na ČT2 celkem třikrát - 20. června od 23:30, 27. června od 23:50 a 4. července od 22:10. Zajímavostem kolem letošního ročníku se bude věnovat dokument Střípky Smetanovy Litomyšle, jehož vysílání je naplánováno na 15. srpen na ČT2 od 21:30. Další dokument bude věnován hudebnímu dílu uvedenému na festivalu - Leonard Bernstein: KADDISH - Symfonie č. 3 pro orchestr, smíšený sbor, chlapecký sbor, vypravěče a soprán na texty židovské modlitby a autora. Diváci jej zhlédnou 29. srpna od 21:40 na ČT2 .

Vydáno pod